J.ROM – Helder trekt serie uit de schaduw

J.ROM – Helder trekt serie uit de schaduw

721
DELEN

Blijft FORCE overeind? Die vraag stelt deel twee, Helder op de achterkant, maar was ook onze gedachte vlak voordat dit middendeel gelanceerd werd.

Het tempo ligt vanaf pagina 1 hoog en de ontwikkelingen volgen zich in rap tempo op, met als hoofdact een ‘episch’ gevecht bovenop de wolkenkrabber waar het vijf jaar eerder allemaal mis ging. J.ROM neemt het op tegen zijn nemesis Abaddon (verwijzing naar de bijbelse doodsengel).

003_JROM2_BW-50
Spanningsboog
Je verwacht ergens een braaf verloop binnen het genre, met een superheld die de nodige tikken uitdeelt om eens lekker op zijn lauweren te gaan rusten. Gelukkig weet scenarist Bruno de Roover over deze valkuil te springen en de spanningsboog flink aan te spannen. Uiteraard precies op de laatste bladzijde.

003_JROM2_BW-51
Potentie
Neemt niet weg dat we bij ons standpunt blijven dat er best wat meer delen gebruikt hadden mogen worden dan de huidige geplande drie stuks. Romano Molenaar moet zoveel moois op zo weinig pagina’s tekenen dat je gewoon proeft dat er zoveel meer potentie is: FORCE, het pak, J.ROM’s collega’s en natuurlijk zijn mysterieuze vijanden… We hopen in deel drie Verlicht te worden.

Tekenaar: Romano Molenaar
Scenario: Bruno de Roover
Uitgever: Standaard Uitgeverij
56 pagina’s / €7,99 / softcover

Bestellen