Jazz Maynard – Home Sweet Home

Jazz Maynard – Home Sweet Home

492
DELEN

Jazz Maynard komt uit het mythische El Raval, een Barcelonese wijk in verval. Verkeerde vrienden en ogenschijnlijk makkelijk geld lijken een enkeltje gevangenis of mortuarium te worden. Maar dan beslist Jazz alles te laten vallen. Hij vertrekt naar de VS. Tien jaar later wordt hij door omstandigheden verplicht om terug te keren naar de plek waar hij geboren is. Familie, vrienden en de kroegen waar hij groot werd met zijn muziek… er is niets veranderd. Tegelijkertijd is niets meer hetzelfde.

 

In Barcelona komt hij een oude kennis tegen die hem dwingt een klus op te knappen. Ondertussen neemt hij wraak op de ontvoerders van zijn zus en binden ze samen de strijd aan met een meedogenloze groep kinderhandelaars. En wie zijn toch die Zonen van Kaïn? Mysterieuze mannen die, slechts gewapend met vlijmscherpe zwaarden, dood en verderf zaaien in El Raval?

 

De stijl is als een rokerig jazzcafé en dat is natuurlijk niet toevallig. Tussen de harde kaft veel donkere scènes en lange schaduwen. De prachtige karakters komen tot leven in een boek dat enkel is uitgevoerd in warme geeltinten en nachtblauw, aangezet met hard zwart. Voor liefhebbers van de betere misdaadthriller die geen moment verveelt.

Auteur: Raule & Roger

Uitgever: Blloan

144 pagina’s / €29,95