Joe Sacco – Reportages

Joe Sacco – Reportages

614
DELEN

Reportages_coverJoe Sacco (1960) is een pionier op het gebied van reportages in stripvorm. Het is zelfs nog veel scherper te stellen. Hij is een unicum. Noem eens wat collega’s van hem? Satrapi (Persepolis) misschien? Ted Rall met zijn To Afghanistan and back, of toch het te kostbare relaas van Art Spiegelman, In de schaduw van geen torens. Het dichtst in de buurt komt natuurlijk Guy Delisle, maar het zijn allemaal toch meer reisverslagen, hoe goed gemaakt ook.

JoeSacco
Joe Sacco komt altijd zelf ook voor als een van de hoofdpersonen.

Journalistiek
Sacco wil in de eerste plaats journalist zijn. Dat zijn getekende vorm allerlei beperkingen kent beseft hij terdege, vertelt hij zelf in een verhelderend voorwoord. Objectiviteit is onmogelijk. Hij legt verhalen vast die soms vijftig jaar oud zijn. Weliswaar uit de eerste hand, maar iedereen beleeft het op zijn eigen manier. Of als embeddend journalist meereizen met Amerikaanse militairen in Irak, heeft natuurlijk gevolgen voor je eigen visie op de situatie. Maar geldt dit ook niet voor ‘gewone’ verslaggevers?

Zwarte humor
In deze verzameling van zijn confronterende en indringende reportages doet Sacco met medeleven en vol zwarte humor verslag van zijn ontmoetingen. Of dit nu in een ijskoude Kaukasus, hete woestijn of drukke rechtszaal van het oorlogstribunaal in Den Haag is. Met dit boek bevestigt hij zijn unieke status. Als zeer begaafd tekenaar, en een van de belangrijkste internationale correspondenten van dit moment. Ongeëvenaard.

 

Tekenaar: Joe Sacco
Uitgever: Oog & Blik | De Bezige Bij
208 pagina’s / €25,- / paperback

Bestellen

 

Bestel voor 18:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag GRATIS thuisbezorgd!

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]

Dobbeltoppers 2018