Kakkerlak

Kakkerlak

1663
DELEN
kakkerlak-pisket

Kakkerlak is het tweede deel van Halfdan Piskets trilogie over het leven van zijn vader. Eind jaren zeventig wordt deze ontslagen uit de Turkse gevangenis. Hij gaat aan het werk als gastarbeider in Denemarken. Want daar zijn de meisjes het mooist.

kakkerlak-pisketHij begint in een champignonkwekerij, maar lijkt ongeschikt voor een gewoon leven, voor gewone liefdes. Hij heeft foute vrienden, dealt drugs en glijdt zo snel af naar een crimineel bestaan.

Pisket is een agressieve tijdbom, die om de zoveel tijd afgaat. Hij bedriegt zijn vrouw, zijn vriendinnen, de moeders van zijn kinderen. Pikt als taxichauffeur meisjes naar keus op voor de nodige avontuurtjes, desnoods thuis, gewoon als zijn vrouw thuis is. Het verhaal wordt steeds fantastischer.
Daar waar het eerste boek, Deserteur, een rauw, mysterieus, maar goed opgebouwd levensverhaal is, ontaardt Kakkerlak in een vrij platte opsomming van teveel gebeurtenissen.

kakkerlak-pisketHet laatste hoofdstuk maakt weliswaar veel goed, maar kan het onbevredigende gevoel niet meer wegnemen. Het gevoel dat hier teveel wordt verteld in te weinig pagina’s, en ik het veel minder geloofwaardig vind dan het eerste deel. Hopelijk levert Halfdan ons een slotstuk dat alles goedmaakt.

Auteur: Halfdan Pisket
Uitgever: SubQ
134 pagina’s / €17,50 / paperback

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
8
SCENARIO
7
DELEN
Vorig artikelWol
Volgend artikelArdian Syaf niet meer welkom bij Marvel