Klassieke kraker: Een deken van sneeuw

Klassieke kraker: Een deken van sneeuw

368
DELEN

Een deken van sneeuw is door Oog & Blik opnieuw uitgegeven in de Classics-serie. En terecht. Dit autobiografische liefdesverhaal verdient het om blijvend onder de aandacht te komen.

 

Zoektocht
De oprechte zoektocht naar echtheid van de hoofdpersoon is voor velen even herkenbaar als pijnlijk. De gevoelens van falen, angst en verlangen worden door de tekeningen bijzonder treffend weergegeven.
Craig is een romantische idealist die het leven wil bepalen op zijn inhoud. Aan uiterlijkheden hecht hij geen waarde. Hoe pijnlijk deze zoektocht is, blijkt telkens als hij wordt geconfronteerd met de realiteit. Of dat nu geldt voor de jongens uit zijn klas, de mensen in de kerk of zijn grote liefde. Op een gegeven moment passen ze niet meer in zijn idealistische beeld.

 

Verwachtingen
De auteur van meesterwerk Habibi geeft aangrijpend weer, welke gevolgen dit heeft voor de opgroeiende Craig. Van alles afscheid nemen omdat het niet voldoet aan de hoge verwachtingen die je ervan had om uiteindelijk alleen over te blijven. Daarnaast knaagt er de kracht van de herinnering en een oergevoel om iets achter te laten in deze wereld.

 

Scheidslijn
Het verhaal tekent scherp de scheidslijn waar religie manipulatie wordt. Wanneer godsdienst wordt gebruikt voor het eigen idee en de vormgeving van een eigen cultuur en wereld, ontsporen religieuze waarden. Ook dat is van alle tijden.
Een deken van sneeuw schetst in bijna 600 (!) pagina’s een herkenbaar gevoel. De ontdekking van volwassenen dat hun grote-mensen-leven niet veel verschilt van die van kleine kinderen. Het artwork is fenomenaal, maar daar staat Thompson natuurlijk om bekend. Dit werk is een klassieke kraker in het genre. Deze uitgave is de ultieme manier om jezelf, of een andere gelukkige, te overtuigen van de strip als kunstvorm.

 

Auteur: Craig Thompson
Uitgever: Oog & Blik | De Bezige Bij
582 pagina’s / €24,90

Leg in uw winkelmandje

 

Bestel voor 18:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag GRATIS thuisbezorgd!

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]

 

DELEN
Vorig artikelNiks mis met Heinz
Volgend artikelGek op moorden