Lucky Luke: Avonturen in het Westen

Lucky Luke: Avonturen in het Westen

1954
DELEN
Lucky Luke

Er liggen weer twee heruitgaven van Lucky Luke in de winkel: Avonturen in het Westen (4) en Zijne Keizerlijke Hoogheid Smith (45).

Behalve dat de twee albums verschillen in leeftijd (heel vroeg en veel later werk), zijn ze ook anders van opzet. De Avonturen in het Westen beslaan drie korte verhalen: De terugkeer van Joe Trigger, De Round-up en De Grote Kamp. Lucky Luke is nog heel cartoonesk uitgebeeld. Wel zien we al de perfecte weergave van beweging, zoals Morris als geen ander beheerste. Wat hij ook perfect kon, was als Vlaming Nederlands praten. Toch publiceerde hij in het Frans. Gelukkig hebben wij James Vandermeersch 🙂 .

Zijne Keizerlijke Hoogheid Smith is een ‘gewoon’ lang verhaal.  Lucky Luke is inmiddels ‘grafisch uitontwikkeld’. Een schatrijke fokker is het in zijn bol geslagen. Als keizer Napoleon beschikt hij over een compleet leger.

De inwoners van het naburige dorp vinden dit hilarisch en spelen het spelletje mee. Als een beruchte crimineel er echter misbruik van wil maken moet onze poor lonesome cowboy in actie komen… Weer twee puike albums. Alleen jammer dat de cover van nr 4 niet helemaal scherp oogt. Een uitstekend moment voor hernieuwde kennismaking.

Tekeningen & scenario: Morris
Vertaling: James Vandermeersch
Uitgever: Dupuis
48 pagina’s / €6,95 / softcover

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
9,5
SCENARIO
8,5
DELEN
Vorig artikelDick Bruna (89) overleden
Volgend artikelLittle Nemo in Slumberland