Mao’s mussen

Mao’s mussen

669
DELEN

maos-mussen-coverDong Tjong is leraar in een klein dorpje in China, en een groot vogelliefhebber. Opeens geeft de grote roerganger Mao het bevel om alle mussen uit te roeien, omdat ze de oogst opeten.

Samen met zijn leerlingen moet hij katapulten maken en elke week een zak vol dode mussen inleveren bij de autoriteiten. Dong bedenkt een plan om de vogeltjes te redden, ook al brengt hij zichzelf en zijn vrouw daarmee in groot gevaar.

maos-mussen-pagina

China
Dirk-Jan Hoek (1972) werkt als functioneel ontwerper. Daarnaast schrijft en tekent hij cartoons voor Speld.nl. Tijdens een lange fietsreis door China ontdekte hij als vogelliefhebber dat Mao de mussen wilde uitroeien: de Grote Mussencampagne. Dit diende als inspiratie voor zijn eerste graphic novel.  Mao’s Mussen telt tachtig pagina’s, die ruim opgezet zijn. Hoek probeert een dreigende sfeer te creëren met behulp van een wantrouwige buurman, maar slaagt daar maar half in. Zodoende vlieg je er doorheen en is deze striproman met name interessant voor liefhebbers van de Chinese geschiedenis. ***


Tekenaar: Dirk-Jan Hoek

Uitgever: Oog & Blik | De Bezige Bij
80 pagina’s / €17,90 / paperback

Bestellen

 

Bestel voor 18:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag GRATIS thuisbezorgd!

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]