Marco Pantani – het einde van de piraat

Marco Pantani – het einde van de piraat

601
DELEN

We zitten midden in het wielerspektakel van de Tour de France. Liefhebbers schakelen elke middag in om de etappes live te volgen. Om getuige te zijn van al die elementen die de tocht zo boeiend maken. De strijd, emotie, valpartijen en natuurlijk: doping.

 

Piraat
Iemand die letterlijk ten onder ging aan dopingschandalen was Marco Pantani. Dankzij het korte postuur, gladde schedel en grote oren ook wel Il Elefantino, het Olifantje, genoemd. Maar je kent de tourwinnaar misschien ook als De Piraat. Na talloze valpartijen was zijn pezige lichaam een slagveld van littekens en was vaak voorzien van de typische hoofddoek… Een legendarische fietser. Omgeven met geruchten, epische verhalen en respectvolle zeges. Zowel fysiek als mentaal bedwong hij in alle eenzaamheid diepe dalen en hoge toppen.

 

Vragen
Zijn roemruchte carrière in het algemeen, maar zijn mysterieuze dood op Valentijnsdag in 2004 in het bijzonder, is nog altijd in nevelen gehuld. De grote ster van het Italiaanse wielrennen verdween als een schim. Er staan nog veel vragen open. Was Marco werkelijk alleen in zijn kamer in Le Rose? Waarom hield de dokter na de autopsie het hart bij zich? Hoe is de dopingtest, die het einde van zijn carrière inluidde, werkelijk verlopen? Wat gebeurde er nou precies in die noodlottige Giro d’Italia van 1999?

Spannend jongensboek?
Genoeg onderwerpen voor een spannend jongensboek. Of voor een indrukwekkend stripboek. Het verhaal mag er zijn: journalist en vriend van Pantani, Philippe Brunel gaat op onderzoek uit. Hij spreekt met direct betrokkenen zoals de ouders, de dokter en de oud verzorger. Aan de hand van hun persoonlijke herinneringen krijgt de lezer via flashbacks een intiem beeld van het dramatische leven van Marco Pantani. Zeer de moeite waard. Ook als je geen wielerfan bent, en gewoon een origineel en degelijk stripboek zoekt dat prachtig is uitgevoerd, om van te genieten tijdens de zomeravonden.

 

Auteur: Philippe Brunel
Script: Marco Rizzo
Tekeningen: Lelio Bonaccorso
Uitgever: Silvester Strips
104 pagina’s / €19,95 / hardcover

Bestellen

 

Bestel voor 18:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag GRATIS thuisbezorgd!

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]