Met Krimson valt de duisternis over Amoras

Met Krimson valt de duisternis over Amoras

387
DELEN

amoras 3 krimson coverAmoras, de spin-off van Suske en Wiske, overtreft alle verwachtingen. Krimson, het derde deel inmiddels, kwam een week na lancering al binnen op plek 1 in de Vlaamse Boekentop-100. Van de eerste delen verkocht Standaard er al 250 duizend en van deze episode zijn er 150 duizend in de markt gezet.

Er is wel een opvallend verschil. Waar we vorig jaar werden gebombardeerd met een uitbundige marketingcampagne lag Krimson zonder enige vorm van promotie opeens in het schap. Een reden hoorden we niet van de uitgever. Wellicht verwachten ze de lezers inmiddels gevangen te hebben, misschien is het budget elders nodig. Het toeval wil dat we ons podium net hebben opgeruimd. Marc Legendre en Charel Cambré, het is helemaal van jullie.

Krimson
Als we ons genesteld hebben in het pluche zien we meteen Krimson de hoofdrol opeisen. Hij roept om onduidelijke redenen de straaljagers terug en spaart het leven van Suske en Jérusalem. Goed voor het verhaal, maar niet voor onze slechterik natuurlijk. Suske zit vol wraakgevoelens en wil zijn prijs.

Amoras3_krimson_pagina
Kantelpunt
Dit derde boek in de reeks is een kantelpunt, waarin voor het eerst de verschillende verhaallijnen vaste grond onder de voeten krijgen. Puzzelstukjes schuiven naar hun plek, waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe lege plekken. Duidelijk is waarom er zes albums nodig zijn in dit stuk. Om overhaasten te voorkomen, om het fijne weefwerk foutloos vorm te geven, gegoten in uitstekend tekenwerk vergt geduld van twee kanten. De inleiding is achter de rug, nu duiken we samen de duisternis in, stevig in de greep van Krimson. Hij alleen lijkt te weten wat hij doet, en waarom. Niet bang om onschuldigen pijn te doen, of offers te brengen. Het grote doel komt dichterbij, alleen tasten wij nog in het donker…

Knappe puzzel
Vooral dat laatste is knap gedaan. Het niveau stijgt ieder album, en van het plot wordt niets weggegeven. Ondergedompeld in Amoras kunnen we alleen wanhopig uitzien naar de herfst, als het vierde deel ‘Lambik’ ons optilt, dichter naar de ontknoping toe. *****

 

Tekenaar: Charel Cambré
Scenario: Marc Legendre
Uitgever: Standaard Uitgeverij
56 pagina’s / €6,99 / softcover

Bestellen

 

Bestel voor 23:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag GRATIS thuisbezorgd!

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]