Michel Vaillant – De Grote Match

Michel Vaillant – De Grote Match

730
DELEN

Of het een graphic novel is durven we niet te zeggen. Maar een legendarische titel als deze verdient zonder meer onze aandacht. De Grote Match van Michel Vaillant is de eerste in een serie van heruitgaven door Graton. Niet alleen uitgever, maar ook familie van Vaillant’s schepper, Jean Graton.
Op de cover wordt geschermd met een ‘exclusive ex libris’. Dit blijkt een prachtige tekening te zijn uit het weekblad Kuifje uit 1958. In dat jaar verschenen de coureurs voor het eerst in het openbaar.

 

Uitdaging
Het team van Vaillant wordt uitgedaagd door een Amerikaanse krantenmagnaat die benieuwd is wie de beste autoracer ter wereld is. Komt deze uit de VS of toch uit Europa? Een reis langs vijf historische circuits begint. Als eerste staat de Grand Prix van Argentinië op het programma. Gevolgd door Indianapolis, de 24 uur van Le Mans, Francorchamps en tot slot de grote finale op de Duitse Nürburgring. Sportief als wij zijn verklappen we natuurlijk niets.

 

Juweeltje
De Vaillant-reeks staat natuurlijk bekend om de bijzonder realistische tekeningen. Het is likkebaarden met klassieke Ferrari’s, Maserati’s en Jaguars die stuk voor stuk verschalkt worden door Michel en zijn grote concurrent Steve Warson uit Amerika. De oude tekeningen (al meer dan vijftig jaar oud!) zijn prachtig ingekleurd en dankzij de hardcover heeft Graton een stijlvol stripboek uitgebracht.
Een tip voor alle vaders: roep iets over ‘jeugdsentiment’, ‘unieke kans’ en ‘dat waren nog eens strips.’ Je zoon ‘wat cultuur bijbrengen’ doet het natuurlijk ook altijd goed. Een juweeltje.

 

 

Auteur: Jean Graton
Uitgever: Graton | Dupuis
64 pagina’s / €11,95 / hardcover