Mijn gehandicapte broer & ik

Mijn gehandicapte broer & ik

922
DELEN

Jordy is meervoudig gehandicapt. Hij is deels verlamd en heeft het ontwikkelingsniveau van een kleuter. Elke dag belt hij met zijn broertje Camiel om bij te praten over van alles en nog wat.

1452513240661Het leverde een bijzonder afstudeerproject op voor de kunstacademie waar Camiel bijna klaar mee was. 10 korte verhalen over ongemakkelijke opmerkingen, onschuldige humor en vertederende situaties. Het tekenwerk is basic maar consistent, dus dat geeft niet. Zeker niet omdat de strips goed in elkaar zitten.

Goed, het is een dun album. Maar ook een vrij uniek thema. Natuurlijk maakten de grote Zidrou en Roger hun Michel, over een man met een verstandelijke beperking, die bij zijn moeder woont. Maar ook zij zijn ergens begonnen. De humor is namelijk niet voor een niche markt, die vinden we allemaal goed:) .

p13-strip-9-doeiMijn gehandicapte broer & ik is daarom (maar niet alleen!) voor mensen met familie of vrienden in dezelfde omstandigheden een hartstikke interessant voorproefje van veel meer moois. Blijf in ontwikkeling Camiel. Dikke duim.

Tekenaar: Camiel Derkx
12 pagina’s / €5,- / softcover

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
7
SCENARIO
8
DELEN
Vorig artikelSpiderman en Avengers 005
Volgend artikelAmoras – De complete saga