Ook de 4e Blast blaast ons omver

Ook de 4e Blast blaast ons omver

433
DELEN

blast-4-coverBlast vertelt het aangrijpende en ijzingwekkende verhaal van Polza. Een kolossale man die heftige visioenen krijgt na de dood van zijn vader. Hij noemt die zelf een Blast. In dit laatste deel van de reeks vindt eindelijk de verrassende ontknoping plaats.

Aangewakkerd door het visioen heeft Polza ervoor gekozen om zich af te zonderen van de maatschappij. Zwervend tussen schuilplaatsen is hij uiteindelijk opgepakt door de politie, die hem verdenkt van verschillende misdrijven. Tijdens een boekenlang verhoor, doorspekt met flashbacks, proberen de geduldige rechercheurs de waarheid uit de macabere Polza te peuteren.

blast-4-page

 

Kruitvat
Nu Polza wat openhartiger praat, beleven we zijn laatste tussenstop in vrijheid bij zijn oude kliniek-kennis Roland en diens dochter Carole, met wie hij een relatie lijkt te hebben. De spanning is om te snijden en voert onvermijdelijk naar een hoogtepunt. Roland terroriseert zijn omgeving meer en meer en gaat er ‘s nachts alleen op uit. Desondanks weten ze de situatie te handhaven. Totdat Roland een stap te ver gaat. Het is de spreekwoordelijke druppel. Of beter gezegd: een brandend lont in een overvol kruitvat.

Meer vertellen zou ernstig afbreuk doen aan de zorgvuldig opgebouwde spanning in deze fabelachtig knappe reeks. Zelden zagen we absurd woord en beeld zo natuurlijk in elkaar overlopen. Het magnifieke tekenwerk van Manu Larcenet is hier volledig verantwoordelijk voor en verdient een groot publiek.*****

 

Tekenaar: Manu Larcenet
Vertaling: Arend Jan van Oudheusden

Uitgever: Oog & Blik | De Bezige Bij
208 pagina’s / €24,90 / hardcover

Bestellen

 

Bestel voor 23:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag GRATIS thuisbezorgd!

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]