Parijs staat nog steeds in brand

Parijs staat nog steeds in brand

567
DELEN
Parijs

Parijs staat nog steeds in brand? Huh? Geen paniek. Het is het uitgangspunt van de nieuwe uitgave in de Uur U serie. Originele what if scenario’s worden hierin gedetailleerd uitgewerkt. Wat als Duitsland de Eerste Wereldoorlog had gewonnen? Kennedy tien jaar later was vermoord?

uur-u-cover-kleinHet is juni 1968. Naar aanleiding van de verdachte dood van generaal De Gaulle, tijdens de revolutie van mei ’68, is Frankrijk permanent in een burgeroorlog verwikkeld. Acht jaar later is Parijs een gebroken stad. Een afgesloten gebied met rivaliserende bendes. Clans bevechten elkaar om iedere straat… een wetteloos oorlogsgebied waar alles mogelijk is voor wie zijn kansen grijpt.

Dan komt Oliver Nooman als embedded journalist mee met de troepen van de VN. Na acht jaar burgeroorlog wordt eindelijk een poging gedaan de vrede te herstellen. Nooman is een grote meneer van de Boston Globe. Een excentriek figuur met een mysterieuze missie, die verder gaat dan een spannende reportage over de Franse hoofdstad. Een waanzinnige tocht door het verwoeste Parijs begint.

uur-u-8-parijs
Het is een avontuur met een kunstzinnig karakter. Verrassend uitgewerkt door Fred Duval en Jean-Pierre Pécau. Het uitstekende tekenwerk is met veel gevoel voor drama ingekleurd door Jean-Paul Fernandez. Veel scenes spelen zich in het donker af – nergens verveelt het of verdrinken we in een ondoorzichtige brij. Een ijzersterk vervolg op Leve de keizer.

Tekeningen: Damien
Scenario: Duval & Pécau
Vertaling: Marc Mergeay
Uitgever: Silvester Strips
56 pagina’s / €16,95 / hardcover

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
9
SCENARIO
10
DELEN
Vorig artikelSuske en Wiske Het omgekeerde land
Volgend artikelSuske en Wiske voor SOS kinderdorpen