Parker boek 3: de grote slag

Parker boek 3: de grote slag

406
DELEN

parker3_coverDe liefhebbers zaten er met smart op te wachten: de nieuwe Parker. Gelukkig is het er eentje om je vingers bij af te likken. Hij staat voor de grootste klus in zijn carrière. Het beroven van een complete stad.

Intrigerend
Na een half jaar bruinbakken op het strand verveelt de koele crimineel zich stierlijk. Het telefoontje komt dus als geroepen. Alleen: de klus stinkt aan alle kanten en druist in tegen alle regels die hem steeds in leven hielden. Een groot team, geleid door een amateur. Een bemoeizuchtig liefje en persoonlijke drijfveren… toch intrigeert de omvang van het project Parker mateloos.

Verfijnd
Hij gaat akkoord. We worden getrakteerd op een heerlijk misdaadverhaal. Ondanks een perfecte voorbereiding, blijkt er tijdens de uitvoering iemand zijn eigen plan te trekken. De bom barst genadeloos. Scenarist Richard Stark (Donald Westlake) wist hoe hij de aandacht vast moest houden. Bovendien is dit album waanzinnig goed getekend, zoals alleen Eisner Award winnaar Darwyn Cooke dat kan. Verfijnd, gestileerd. Cooke kookt zijn maaltje met enkel krachtige basis ingrediënten: zwarte schaduwen, een smaakvolle gele saus en wit papier.

Als je niet bekend bent met de Parker serie ren je nu naar je stripzaak. De rest heeft hem uiteraard al stukgelezen in de boekenkast staan. Bam!

Tekenaar: Darwyn Cooke
Uitgever: Blloan
144 pagina’s / €19,95

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]