Parker – De Organisatie

Parker – De Organisatie

589
DELEN

Parker is terug. Hij heeft zich een nieuw gezicht laten aanmeten. Geen overbodige luxe, aangezien hij het maffiose netwerk De Organisatie flink heeft geïrriteerd. Maar hij heeft pech. Al snel komt een huurmoordenaar hem op het spoor. Hij staat nog steeds bovenin de hitlist. Een meer rigoureuze aanpak is vereist.
Parker is behalve een agressieve, brute crimineel ook een denker. Een gevaarlijke combinatie voor zijn tegenstanders. Hij besluit De Organisatie in het hart te treffen. Ten eerste door de inkomstenbronnen aan te pakken. Vervolgens door met een stokje in de mierenhoop zélf te roeren…

 

Briljant
Deze verhaallijnen zijn briljant vormgegeven. Maakten we in De Jager al kennis met de kenmerkende tweetonige inkleuring en harde schaduwpartijen, nu worden we getrakteerd op twee extra lagen. Het is alsof de auteurs de lift hebben genomen naar de volgende verdieping van hun kunnen.

 

Compleet
Richard Stark (Donald Westlake) heeft ook post mortem zoveel te vertellen dat het niet te vatten is in tekeningen alleen. In een zevental artistieke tekstpagina’s bereidt hij de lezer voor op de andere verrassing. Een complete stijlwissel die je opeens meeneemt in die dubbele bodem. Dit gegeven legt nog meer gewicht in onze waarderingsschaal voor deze illustere maar unieke serie. Het intelligente plot is schitterend verbeeld door Eisner-Award winnaar Darwyn Cooke (Batman Adventures) en daarom verdient deze tweede Parker een prominente plek en je verzameling. Laat je verrassen. Of beter, laat je meesleuren. En neem de tijd, want dit boek laat je niet meer los.

 

 

Auteur: Richard Stark
Tekenaar: Darwyn Cooke
Uitgever: Blloan
152 pagina’s / €19,95

DELEN
Vorig artikelJeruzalem
Volgend artikelScherpschutters