Patience – Daniel Clowes

Patience – Daniel Clowes

1539
DELEN

Patience. Dat moesten wij, liefhebbers, in acht nemen. Ruim vijf jaar wachten op een nieuw album van Daniel Clowes. Nu is hij terug. Maakt hij de verwachtingen waar? In een week waarin de Grand Prix van Angoulême een farce bleek – hoe goed Hermann ook is – zijn we toe aan goed nieuws.

Wie Clowes kent, heeft een vermoeden van de receptuur. Psychedelisch, maf en waar mogelijk gewelddadig. Overgoten met een dikke Andy Warhal saus. Hij tekent alledaagse levens die gigantisch uit de hand lopen en dat is bij Patience niet anders.

Patience is de vriendin van Jack. Als hij terugkomt van zijn werk ligt ze dood in huis. Hij verliest zijn liefde en ongeboren kind. Een mokerslag, net nu het leven de goede kant op leek te gaan. Jack zweert de moordenaar te vinden, no matter what.

daniel-clowes-patience

Zelfs als je daar jaren later voor moet tijdreizen. Angoulême zou er een moord voor plegen zeg maar. Jack weet dit iets subtieler te realiseren. Door een bizar toeval komt hij in 2029 in het bezit van een serum waarmee hij terug kan, naar de tijd voor de moord op Patience. Razend interessante materie. De gevolgen zijn echter niet te overzien. Die moet je proefondervindelijk tot je nemen. Stephen King stoeit er al decennia mee, Clowes gaf het project vijf jaar.

In zijn kleurrijke rollercoaster slinger je van bruut geweld naar onverwachte tederheid. De bekroonde schepper van onder andere Ghost World, Dodelijk wapen en De ideale man, legt een verrassend scenario op tafel. 180 pagina’s Clowes op zijn best. En dat een maand voor de release in de States. Oh, ja, deze Nederlandse editie is een tot in de puntjes verzorgde, robuuste hardcover. Hier kunnen we de week uitstekend mee afsluiten.

 

Tekenaar: Daniel Clowes
Vertaling: Arend Jan van Oudheusden
Uitgever: Scratch
180 pagina’s / €27,90 / hardcover

Bestellen
RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
SCENARIO
DELEN
Vorig artikelDe Bibberende Bosch vanaf 10 februari in de boekhandel
Volgend artikelThor 002