Waar een pil is, is een weg

Waar een pil is, is een weg

1735
DELEN
Sigmund

Wie kan ontsnappen aan de genadeloze analyses van psychiater Sigmund, beter bekend als de Diva van de Divan? In de kranten, pop-up stores, overal komen we hem tegen. De Harmonie heeft weer twee verse uitgaves met de meest uiteenlopende figuren. Waar een pil is, is een weg.

 

Sigmund: Zesentwintigste Sessie

Sigmund 26Sigmund – Zesentwintigste Sessie bevat een selectie uit de stroken die van 10 augustus 2015 tot 28 juli 2016 in de Volkskrant zijn gepubliceerd. De diversiteit in Nederland neemt toe en dat ziet dokter Sigmund terug in zijn praktijk. De wachtkamer is heden ten dage gevuld met transgenders, goedgelovigen, ervaringsdeskundigen, teruggekeerde jihadstrijders, control freaks, ZZP’ers, hoogopgeleide starters, vluchtelingen, gutmenschen, zorgverzekeraars, narcisten, roetveegpieten, belastingontwijkers, hebberds, ruziezoekers, misdienaars, doodlopers en het internet der dingen.

Vanzelfsprekend heeft onze kleine therapeuter voor iedereen een luisterend oor. Het andere oor(tje) bewaart hij steevast voor de apocalyptische trash metal die het gezever van zijn patiënten moet overstemmen.

Tekeningen & scenario: Peter de Wit
Uitgever: De Harmonie
72 pagina’s / €9,90 / paperback

 

Sigmund: Weet wel raad met narcisten

SigmundWie kent er geen onvervalste narcist? Wie is er zelf geen? Op social media is ieder van ons 24/7 bezig me, myself and I zo succesvol mogelijk te promoten. Narcisme is de stoornis du jour. Waarschijnlijk omdat je zelf totaal geen last hebt van deze aandoening, maar er juist met volle teugen van geniet. Maar pas op! Echte narcisten zijn manipulatief en gewetenloos en hebben totaal geen aandacht voor de gevoelens van anderen. Maar genoeg over mij. Nog een selfie dan maar?

In Sigmund weet wel raad met narcisten zijn de beste strips verzameld over het fenomeen IK. Heerlijk 🙂 – echt elke strook is goed.

Tekeningen & scenario: Peter de Wit
Uitgever: De Harmonie
96 pagina’s / €12,50 / hardcover

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
8,5
SCENARIO
10
DELEN
Vorig artikelHaff 2017
Volgend artikelTobias Tak – Canciones