Het Rijk – Seizoen der demonen

Het Rijk – Seizoen der demonen

1520
DELEN
Het Rijk

Een tijger, een luipaardwijfje, een bok. Een trio huurlingen in een wereld die wij niet kennen. Het Rijk van de mensen is voorbij. De dieren zijn doorontwikkeld. En lijken verdacht veel op hun catastrofale voorgangers.

Vol nieuwsgierigheid sloeg ik de eerste pagina’s vanmiddag om. Je snapt wat er gebeurt, maar begrijpt het nog niet. Onnodig irritant, want achterin het album staat een uitstekende inleiding. Uitgevers, zet die paar verhelderende platen toch eens voorin. In een paar karakterschetsen wordt namelijk een potentieel neergezet dat indrukwekkend is. Sterke personages die probleemloos een script kunnen dragen.

Maar terug naar het verhaal. Ik ga het natuurlijk niet compleet opdreunen. Voldoende is te weten dat hordes intelligente dieren verplicht ieder seizoen moeten migreren. Op de vlucht voor een door de mens vernield klimaat.

Het RijkEr lijkt op slechts één plek beschutting te zijn. Een mysterieuze tempel, voorzien van hebzuchtige wachters die een onvoorstelbaar hoge prijs vragen. Gesteld dat je alle overige vijanden overleeft. Gelukkig zijn er huurlingen om je terzijde te staan.

Persoonlijk ben ik niet zo van de fantasy. Want ik nam aan dat Het Rijk in die categorie viel. Het is echter veel eerder een klassieke fabel, die zich afspeelt in de toekomst. Fantastisch getekend. Of beter: geschilderd. Het seizoen der demonen is net begonnen. En nog lang niet afgelopen, wat mij betreft.

Artwork: Olivier Boiscommun
Scenario: Sylvain Runberg
Uitgever: Le Lombard
56 pagina’s / €7,95 / softcover

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
9
SCENARIO
8
DELEN
Vorig artikelStrips proeven op Bierfestival Brugge
Volgend artikelPaulus de boskabouter – groot geworden in de krant