Kostuumdrama is net niet eng genoeg

Kostuumdrama is net niet eng genoeg

359
DELEN

d1-coverTerugkerend van een van zijn expedities bezoekt ontdekkingsreiziger Richard Drake de clubs en balzalen van de hogere Victoriaanse kringen. Hij wordt verliefd op de charmante Lady Catherine Lacombe. Drake heeft echter concurrentie. Een verleidelijke lord heeft ook zijn oog laten vallen op deze jonge vrouw.

De geheimzinnige lord Faurestone wordt omringd met een duister randje. Niemand kent zijn achtergrond, of waar hij überhaupt vandaan komt. Is Catherine soms in gevaar? Dat wordt namelijk beweert door de nogal typische bankmedewerker Jones. Een obscuur figuur die ‘s nachts op jacht gaat naar vampiers.

Duidelijk
Een beetje liefhebber van het genre heeft natuurlijk meteen in de gaten hoe de vork in de prachtig versierde steel steekt. Helemaal niet erg natuurlijk. Net als bij Batman gaat het erom een eigen visie op het thema te geven. Wie maakt de beste bad guy? Wie combineert de ultieme schoonheid met het pure kwaad zodanig, dat de lezer sympathie gaat opvatten voor beide kanten van de medaille?


d1-pagina

Heerlijke sfeer
Daarvoor krijgt de slechterik in ‘D‘ helaas te weinig diepgang. Er is bijzonder veel aandacht besteed aan de personages, indrukwekkende stadsgezichten, overdadig gedecoreerde ambiances en uitbundige jurken. Het tekenwerk is degelijk, en met veel gevoel voor sfeer ingekleurd. Wie, oneerbiedig gezegd, van plaatjes kijken houdt komt ruimschoots aan zijn of haar trekken. Denk alleen al aan de sterke cover, gezien vanuit het open graf. Maar de spanningsboog hangt net te slap. Het tweede deel oogt mysterieus en ambitieus. We gokken op een krachtige finale.****

 

Tekenaars: Alain Ayroles en Bruno Maïorana
ISBN: 978-90-5885-841-2
Uitgever: Silvester Strips
64 pagina’s / €16,95 / hardcover

 

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]