Standaard Uitgeverij lanceert Marvel

Standaard Uitgeverij lanceert Marvel

1651
DELEN

Wie kent ze niet? Spiderman, Iron Man, The Avengers en natuurlijk de X-Men. Legendarische superhelden van Marvel. De rechten voor het Nederlandse taalgebied zijn verworven door Standaard Uitgeverij. Zoals ze het zelf omschrijven: ’proactief op zoek gaan naar nieuwe opportuniteiten en investeren in nieuwe concepten en productontwikkeling’.

Dat begon natuurlijk al met Amoras en vervolgens J-ROM. De superheld van Vlaamse bodem, getekend door Romano Molenaar, waarvan net deel 3 is verschenen. Nu zetten ze de lijn serieus door met de heruitgave van de Marvel titels. Voorheen deed het ietwat schimmige Nona Arte de verspreiding, maar Disney, eigenaar van de Amerikaanse comicsgigant, vertrouwt dit nu toe aan de Belgische uitgever. Een plan met potentie. Standaard beschikt over een uitgebreid distributienetwerk en een een schat aan ervaring.

4 titels
Ze stappen in met Marvel NOW!. Iron Man, All new X-Men, Uncanny Avengers en Superior Spiderman bijten vandaag de spits af, gevolgd door Thor, Guardians of the Galaxy, Captain America en Wolverine op 4 november. Nieuwe nummers verschijnen met een frequentie van twee maanden. De comics verschijnen op het oorspronkelijke, prettige Amerikaanse formaat, maar zullen iets dikker zijn: drie issues worden gebundeld en aangevuld met extra beeldmateriaal: 72 pagina’s voor €6,99.

Marvel NOW!
Er wordt dus alles aan gedaan om de comics zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor een nieuwe generatie lezers. Er is bewust gekozen voor NOW!. Voor niet-ingewijden: grof samengevat worden de klassieke en bekende scenario’s iets losgelaten, en nieuwe verhaallijnen gestart.

covers-marvel
Spiderman 001
Zo ontmoeten we Spiderman in het stervende lichaam van zijn kapot gebeukte aartsvijand Otto Octavius. Hij heeft nog maar een paar uur te leven om een verrassende oplossing te bedenken.

All New X-Men 001
In X-Men is de groep uiteengevallen. Henry McCoy kijkt de dood in de ogen en Cyclops ontketent een ware ramp voor de mutanten. McCoy besluit tot een rigoureuze stap die alle wetten van het tijdreizen tart.

Uncanny Avangers 001
De Avengers moeten het opnemen tegen hun ultieme nemesis, de kwaadaardige Red Skull, die en passant de mensheid tegen hen opzet. Professor X is niet meer (vermoord door Cyclops) – zijn brein echter wel – in handen van de rode Nazi, die het als ultiem wapen in wil zetten.

Iron Man 001
En Iron Man? Dat lijkt de enige serie zijn die een wat gebruikelijker scenario volgt. Tony Stark, de steenrijke visionair en uitvinder moet in een race tegen de klok een gevaarlijk technovirus terugkrijgen: Extremis. De zoektocht is doorspekt met heerlijk geouwehoer en luchtige humor die zo de druk wat van de ketel haalt.

Verzamel ze allemaal
De albums bevatten elk 3 ’issues’. Verschillende uitgaves binnen hetzelfde, doorlopende verhaal. De volgende comic pakt de draad dus gewoon weer op waar editie 1 eindigde. Maar in een tv-wereld die wordt gedomineerd door Netflix, HBO en opeenvolgende superhero blockbusters kunnen we daar prima mee omgaan :).

Hooked
Persoonlijk heb ik genoten van het typisch Amerikaanse artwork. Je ziet dat er geen maanden wordt gewerkt aan een issue. Toch zijn de albums tot in de puntjes verzorgd. Prachtig ingekleurde pagina’s, stampvol actie van oersterke karakters, die vrijwel allemaal ook hun zwakke kanten hebben… Als je uit je comfortzone durft te stappen ben je binnen de kortste tijd hooked. Daarna is het een kwestie van volhouden. Begin december liggen de 002’s in de winkel.

 

 

Marvel Comics 001 (3 issues per titel)
Uitgever: Standaard Uitgeverij
72 pagina’s / €6,99 / paperback

 

Bestel: Superior Spiderman 001

Bestel: All -New X-Men 001

Bestel: Uncanny Avengers 001

Bestel: Ironman 001