Het lederen monster

Het lederen monster

3924
DELEN

Morgen barst het EK voetbal in alle hevigheid los. ‘Verrek, is dat morgen?’ Ja, dat is morgen. U ziet: het leeft niet echt in Nederland. Bij onze Vlaamse lezers des te meer gelukkig. #Tousensemble verdikkeme! LAGE LANDEN VERENIGT U!

335 cover kleinOf niet. Je kunt ook gewoon de nieuwe Suske en Wiske erbij pakken en mokkend in je tuinstoel kruipen. Wat valt dan op? Inderdaad, de titel. Het lederen monster. Opnieuw geen alliteratie. Het lederen loeder had gekund. Zodra we een reactie van de schrijver hebben zullen we deze hier plaatsen.

Maar misschien is dat gezeur van de oude garde. Die eens moet accepteren dat de wereld verder gegaan is en Suske en Wiske aan de hand heeft genomen. Scenarist Peter van Gucht heeft de eervolle taak om de enorme erfenis, het oude geld, fris en fruitig te presenteren aan een heel nieuwe generatie.

In Het lederen monster (‘kom nou eens terzake!’) neemt Sidonia het psychologisch centrum van Anne-Marie van Zwollem tijdelijk waar. Ze krijgt meteen een belangrijke patiënt over de vloer: Cedric Catenaccio. Een absolute topvoetballer met een degelijke depressie (alliteratie) en dito balfobie. Sidonia boekt mooie resultaten met Catenaccio en de therapie lijkt aan te slaan. Maar Cedric sleurt een donker geheim met zich mee.

335 intro
We ontmoeten nietsontziende paperazzi, schimmige Chinese voetbalbazen en opportunistische supporters. Maar ook hypermoderne simulaties en een grappige cameo. Het lederen monster is een prima, zeer actueel album met een scherpe rand. En nu, snel voor een mooi voetbaltoernooi gaan.

Tekeningen: Luc Morjaeu
Scenario: Peter van Gucht
Uitgever: Standaard Uitgeverij
48 pagina’s / €5,99 / paperback

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
9
SCENARIO
8
DELEN
Vorig artikelBoekenkrant juni: recensie Gummbah
Volgend artikelPresentaties Garcia en Sutu