Superdonald: dreiging uit de ruimte

Superdonald: dreiging uit de ruimte

1703
DELEN

Precies 20 jaar geleden verscheen op 8 juni 1976 in Italië de eerste PKNA – Paperinik New Adventures. Oftewel: de nieuwe avonturen van SuperDonald. Gemaakt door een groep jonge schrijvers en tekenaars. Nu worden ze eindelijk in het Nederlands vertaald, lees ik.

PR01_HR-2Donald Duck is hier razend populair. Zijn alter ego SuperDonald veel minder. Uitgever Sanoma suggereert in de intro dat er voor het eerst in het Nederlands vertaald wordt. Maar in 1997 waren er al eens twee weinig succesvolle uitgaves. Daarna bleef hij echter opduiken in de pockets.

Terug naar deze premium reeks. In de oneven delen gaat Donald als een klassieke superheld ‘s nachts op pad om de straten schoon te houden van allerlei gespuis. Al snel moet hij het opnemen tegen een mysterieuze vijand, van buiten onze planeet. De Evroniërs zijn geduchte tegenstanders. Gelukkig maakt hij ook handige vrienden.

SuperDonald-Paperinik-PatomasDe serie van Sanoma is een antwoord op de superhero uitgaves van Standaard. Frisse spin-offs gaan erin als koek zo lijkt het, en daar willen meerdere spelers een graantje van meepikken. Een ontwikkeling die wij natuurlijk toejuichen. Hoe meer goede producties, hoe beter.
Deze Disney pocket, van ruim 350 pagina’s is een prima start van een veelbelovende reeks. Ik vermoed een schot in de roos voor al die liefhebbers van Donald Duck. 6 juli verschijnt premium 2: Mickey’s Mysteries waar we heel benieuwd naar zijn. Mooie zet van Sanoma.

Tekeningen: Alberto Lavoradori
Scenario: Alessandro Sisti & Ezio Sisto
Vertaling: Marije Jansen & Bert Stroo
Uitgever: Sanoma
352 pagina’s / €9,99 / paperback

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
SCENARIO
DELEN
Vorig artikelSuske en Wiske vakantieboek 2016
Volgend artikelBen Gijsemans wint Debuutprijs met Hubert