Suske en Wiske en Het Schrikkelspook

Suske en Wiske en Het Schrikkelspook

581
DELEN

325-schrikkelspook-coverOp 28 juli 2014 is het precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Nergens had deze zo’n grote impact als in België, waar ze het dan ook de Grote Oorlog, of la Grande Guerre noemen. Het is dan ook geen toeval, dat Suske en Wiske juist nu de loopgraven in gaan.

De aanloop is spectaculair. Wanneer Lambik zijn vrienden meeneemt voor een vluchtje in zijn nieuwe sportvliegtuig, worden ze onder vuur genomen door een brandend Duits toestel uit de Eerste Wereldoorlog. De piloot blijkt een geest te zijn, die door een vreselijke misstap geen rust kan vinden. Zijn fout kostte het leven aan vele onschuldige slachtoffers, maar ook aan zijn verloofde Kate… Sidonia is zo ontroerd dat ze besluit om terug in de tijd te gaan, naar de Westhoek, dat midden in de frontlinie ligt.

325-schikkelspook-fragment

29 februari
Naast al deze gevaren krijgen onze helden ook nog eens te maken met een mysterieuze vijand. En welke rol speelt 29 februari? En waarschuwt Barabas niet altijd om nooit de loop van de geschiedenis te manipuleren? Voldoende ingrediënten om van nummer 325 in de reeks een spannend stripboek te maken, en een prima manier om jongere lezers voorzichtig kennis te laten maken met de verschrikkingen van 1914-1918.****

Tekenaar: Luc Morjaeu
Scenario: Peter van Gucht
Uitgever: Standaard Uitgeverij
48 pagina’s / €5,99 / paperback

Bestellen

 

Bestel voor 18:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag GRATIS thuisbezorgd!

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]