Suske en Wiske – Het verloren verleden

Suske en Wiske – Het verloren verleden

1146
DELEN

In Het verloren verleden kan een nieuwe uitvinding van Barabas  computers rechtstreeks op het menselijk brein aansluiten. De commercie krijgt er lucht van en laat Snoeffel en Gaffel het brein van de prof downloaden op een usb-stick. Barabas blijft achter als een hulpeloze kleuter…

Het-Verloren-Verleden01De Franstalige titel luidt niet zomaar Barabas bébé. Daarom sluit Lambik zijn ‘geweldig intellect’ aan op internet en daardoor loopt alles mis: de wereldvrede wordt zelfs bedreigd! Kunnen Suske en Wiske de boel weer op orde krijgen? In de chaos ligt een nieuwe wereldoorlog op de loer.

Na Sooi en Sientje waren we benieuwd naar de opvolger. Die is gelukkig gemaakt volgens het klassieke recept. Alhoewel. Dit album is het laatste van het Suske en Wiske feestjaar. Lezers mochten zelf 5 elementen beïnvloeden. Deze zijn dan ook keurig verwerkt in nummer 332. En als je de helden naar het oude Rome flitst heb je me al snel te pakken. Het vrouwelijke tenue staat Wiske erg goed en er zijn genoeg slechteriken voor een verhaal met pit.

Het tekenwerk en inkleuring zijn zoals we gewend zijn: uitstekend. Het enige foutje dat ik kon ontdekken was de verkeerd gespelde naam van Barabas op de achterflap, maar ik zal er niet over vallen. Dat vinden ze zelf vast het meest vervelend. Het verloren verleden is een Suske en Wiske zoals hij hoort te zijn: fijn!

 

Tekenaar: Luc Morjaeu
Scenario: Peter van Gucht
Uitgever: Standaard Uitgeverij
48 pagina’s / €5,99 / paperback

Bestellen
RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
SCENARIO
DELEN
Vorig artikelTyler Cross
Volgend artikelStripschapprijs 2016 voor Maaike Hartjes