Thor 002

Thor 002

1116
DELEN

Thor, zoon van Odin Alvader, prins van Asgard, beschermer van Midgard en god van de donder. Alleen hij kan zijn hamer Mjolnir optillen. Daar waar hij in Age of Ultron voornamelijk overbodig is, lijkt Thor hier de enige die een kwaardaardige godendoder kan stoppen.

Al vele millennia doorkruist het wezen dat enkel bekend is als Gorr de Godenslachter het universum. De goden die in zijn klauwen vallen zijn gedoemd te sterven. Maar niet voordat ze al hun geheimen hebben prijsgegeven.

file_202831_0_thorgot4658

De chagrijnige slager streeft maar een doel na: een tijdperk zonder goden. En daar heeft hij zijn redenen voor. Zelfs de engste slechterik weet soms sympathie op te wekken. Ook al lijkt hij verdacht veel op Voldemort, je weet wel.

butcher

Het mythische karakter van de serie is handig verweven met de futuristische achtergrond. We zien een piepjonge en stokoude hamerheld. Het artwork van Thor, god of thunder: dik in orde. Zoals je mag van verwachten van Esad Ribic (Loki en Silver Surfer). Geen makkelijke, snelle achtergronden of wat vage strepen. Waar voor je geld.

 

Tekenaar: Esad Ribic
Scenario: Jason Aaron
Vertaling: James Vandermeersch en Peter de Bruin
Uitgever: Standaard Uitgeverij
72 pagina’s / €6,99 / paperback