Tom Poes en het tijddeurtje

Tom Poes en het tijddeurtje

931
DELEN
Tom Poes

Tom Poes en het tijddeurtje is een verhaal uit de Bommelsaga. Het is geschreven en getekend door Marten Toonder. Het verhaal verscheen voor het eerst op 12 maart 1954 en liep tot 1 juni 1954.

Tom PoesTer gelegenheid van 75 jaar Tom Poes heeft Bommeltekenaar Dick Matena dit verhaal bewerkt tot ballonstrip. Het initiatief is genomen door het Muiderslot en de Toonder Compagnie. Nieuwsgierig geworden naar de rol van het kasteel, heb ik met uw welnemen rond gekeken op de website, maar daar wordt met geen woord gerept over dit mooie project.

Het verhaal: Tom Poes ontdekt een mysterieuze ruïne, die er toch zeker vroeger nooit stond. Een dubieuze figuur fopt Heer Olivier en ruilt het tegen Slot Bommelstein. Er zit niets anders op dan het nieuw verworven pand ernstig te inspecteren. Zonder al teveel prijs te geven moge duidelijk zijn dat de ouwe berg puin een tijddeur blijkt te zijn naar de gloriedagen van het slot van Muyden. Maar wat een pech: het wordt juist driftig belegerd door de Laagbrauwen, die aan de winnende hand zijn!

Tom PoesAls verse Hoogbrauwse kasteelheer dient een oplossing op stand bedacht te worden. Spoed is geboden… zal het ze lukken om deze onwelriekende zaak tot een goed einde te brengen?

Het moge duidelijk zijn dat trouwe volgers van Heer Ollie en Tom Poes dit album moeten kopen. Voor hen die minder bekend zijn met de materie: prima manier om aan de hand van de oude Bommelmeester Dick Matena het genre te verkennen. Met op de koop toe een fijne uitweiding over kasteelheren Bommel en Floris. Mooi.

Tekeningen: Dick Matena
Scenario: Marten Toonder
Uitgever: Uitgeverij Personalia
48 pagina’s / €8,95 / softcover

Bekijken