Uur U – Leve de keizer!

Uur U – Leve de keizer!

778
DELEN

Stel dat de geschiedenis een andere wending had genomen. Stel dat Duitsland de Eerste Wereldoorlog had gewonnen, of dat het zwaartepunt van de Koude Oorlog in Parijs had gelegen, in plaats van Berlijn…

Deze uitgangspunten vormen het verhaal van de Uur U reeks. Ze wil ons laten zien wat er zou kunnen gebeuren als andere keuzes werden gemaakt, of het dubbeltje de andere kant op was gevallen. In dit zevende deel gaan we naar de Franse hoofdstad.

Leve de keizer!
Het is 1925. Sinds 120 jaar is er vrede in Europa. Engeland en Frankrijk hebben de continenten verdeeld. De wetenschap viert haar hoogmis. Dankzij geniale uitvindingen op het gebied van elektriciteit van ingenieur Tesla is Parijs meer dan ooit ‘Lichtstad’. Achter de prachtige façade van het rijk gaat echter een beerput van wrok en opstand schuil. Het Keizerrijk staat aan de rand van een nieuwe wereldoorlog.

uur u 07 page 1
Kapitein Nerval
Ex-officier Nerval krijgt een noodoproep van zijn petekind, Arturo Fermi. Deze briljante fysicus heeft een extreem krachtig wapen uitgevonden dat in de verkeerde handen dreigt te vallen. Nerval moet tal van valstrikken omzeilen om de helse machine in handen te krijgen en een aanslag op keizer Napoleon V te voorkomen.

uur u 07 page 2

Wennen loont
‘Wat als’ verhalen zijn altijd even wennen, juist omdat in je rugzak al die bekende geschiedenisverhalen zijn gestopt. Als je open staat voor andere werkelijkheden, haal je ze er maar beter snel uit. Ga op een rustig plekje zitten en duik in dit eerste boek van Uur U. Dankzij het uitstekende en intense tekenwerk grijpt het verhaal je dan vanzelf muurvast.

Tekenaar: Gess
Scenario: Fred Duval & Jean-Pierre Pécau
Vertaling: Marc Mergeay

Uitgever: Silvester Strips
56 pagina’s / €8,95 / softcover

Bestellen