Verrassend: The Beatles in de begindagen

Verrassend: The Beatles in de begindagen

432
DELEN

The-Beatles-De-begindagen-coverOnderhand is ieder verhaal over The Beatles wel verteld. Denk je. Toch is er blijkbaar een onstilbare honger naar de mateloos populaire band, gezien het vele materiaal dat ook in deze aanloop naar de feestdagen weer uitkomt. Wij pikken er echter een verrassend juweeltje uit. Laat je niet foppen door de cover.

 

Die is namelijk ronduit karikaturaal, waarbij een heerlijk verwijfde Paul McCartney natuurlijk direct opvalt. Toch is dat niet het meest bijzonder. Tekenaar Mauri Kunnas laat ons kennismaken met de muzikanten vanaf letterlijk het allereerste begin. Hij vertelt om beurten, zonder opsmuk over hun eerste stapjes, hobbelpaard en jeugdzondes. Het volwassen worden in Hamburg en de studio in Abbey Road, het is inmiddels duizendmaal beschreven. De wisselingen in de band, manager Epstein… Nee, het onderscheidende zit hem simpelweg in de lekker gestoorde stijl.


The-Beatles-De-begindagen-beatles

Knipoog
Geflipte ouders, bizarre avonturen tijdens de eerste tournees en ingewikkelde relaties. De cartooneske tekeningen zijn even wennen maar zorgen er voor dat je deze versie van de roemruchte popgeschiedenis niet als parodie, maar als een humoristisch alternatief ziet. Met fijne knipoogjes (de zebrapad-plaat is prachtig) verweven in een oerdegelijk verhaal.

Een frisse wind voor de kenners, een laagdrempelige introductie voor  jongeren van nu, die de The Beatles alleen op zwart-wit materiaal zagen. Uitstekend vormgegeven decembermateriaal dus. Geef het weg, maar claim meteen de tweede leesbeurt. ****

 

Tekenaar: Mauri Kunnas
Uitgever: Blloan
78 pagina’s / €19,95 / hardcover
ISBN: 978-94-6210-067-1

 

 

 

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]