Vlaams talent vindt de weg met Verdwaald

Vlaams talent vindt de weg met Verdwaald

479
DELEN

verdwaald-coverVerdwaald is het semi-autobiografische debuut van Shamisa Debroey (1989). Ze vertelt over een meisje dat opgroeit bij haar grootouders. Een jonge vrouw blikt terug op haar verleden en kijkt vooruit naar morgen.

De moeder van Shamisa heeft een veeleisende baan, en zit voornamelijk in Afrika. Haar vader is een onbekende die elke verjaardag een levende vis stuurt. En zo wordt ze geparkeerd bij opa en oma, omgeven door eenzaamheid. Op latere leeftijd gaat ze er niet echt vooruit. Ze brengt haar vrije tijd alleen door in de kroeg, wachtend op een bezoeker die nooit komt. Hier overdenkt ze haar leven in de vorm van meelijwekkende gesprekken met zichzelf. Shamisa neemt deze kroegsessies zo serieus dat ze zelfs een kopje koffie bestelt voor haar onbeleefde gast.

verdwaald-pa

Laureaat
Debroey’s debuut is tegelijkertijd haar afstudeerproject voor de opleiding Beeldverhaal en Illustratie aan het Sint-Lukas in Brussel, waar ze als master en primus afsloot. Ze was laureaat van de NRC Beeldverhalen Prijs en Focus Knack Strip Awards. Allemaal dankzij de frisse, speelse en vrije stijl die nog het meeste doet denken aan een light versie van Brecht Evens. Elke pagina is een autonome illustratie, welke zich gewillig schikt in een kunstig geheel. Uitstekend debuut Shamisa, je zit op de goede weg.****

 

Tekenaar: Shamisa Debroey
Uitgever: Oog & Blik | De Bezige Bij
120 pagina’s / €24,90 / paperback

Bestellen

 

Bestel voor 18:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag GRATIS thuisbezorgd!

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]