Vranckx aast op ellende in De Gierenclub

Vranckx aast op ellende in De Gierenclub

609
DELEN

de-gierenclub-coverDe Gierenclub. Zo noemen oorlogscorrespondenten elkaar cynisch. Altijd op zoek naar aas – bruut geweld, opstand, bloed en dood mensenvlees. Aan Caryl Strzelecki de taak om de ervaringen van een van hen op te tekenen.

De Belg heeft grote bewondering voor een beroemd lid van de Club: Joe Sacco. Een pioneer op het gebied van getekende oorlogsjournalistiek. Dat wilde Caryl ook. Maar dan liever niet vanachter vijandelijke linies. Dat laat hij graag aan de avontuurlijke en succesvolle schrijver Rudi Vranckx over.

Autobiografisch
Deze autobiografische striproman toont op adembenemende wijze wat we niet zagen op tv of lazen in de krant. De Gierenclub is een zeer persoonlijk verslag geworden. Ze vertelt hoe oorlog, geweld en omwenteling de levens van gewone mensen verwoest. In het spoor van de revoluties trekt Vranckx dwars door Tunesië, Libië en Egypte. Om uiteindelijk in Syrië te belanden.

de-gierenclub-pagina

Impact
De stijl van het boek doet onmiddellijk aan Sacco denken. De fysieke betrokkenheid, de tekenstijl. Caryl Strzelecki stopt er echter flink wat kleur in. Hierdoor wordt het grafisch een stuk toegankelijker, vriendelijker, voor de lezer. Zonder dat dit afbreuk doet aan de impact van het boek. De indrukwekkende verslagen zijn gescheiden door eerlijke gesprekken tussen verteller en tekenaar. Klein leed dat vervlochten is met een groot, uitzichtloos geheel. ****

 

Tekenaar: Caryl Strzelecki
Tekst: Rudi Vranckx

Uitgever: Oog & Blik | De Bezige Bij
208 pagina’s / €24,95 / paperback

Bestellen

 

Bestel voor 18:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag GRATIS thuisbezorgd!

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]