Wonderball

Wonderball

848
DELEN

San Francisco, 1983. Vanaf een dak schiet een massamoordenaar binnen negen seconden evenzoveel mensen dood. Inspecteur Spadaccini, alias Wonderball, krijgt opdracht de slachting te onderzoeken.

De snelheid van de schutter doet hem denken aan een ander opmerkelijk dossier uit zijn carrière: de moord op John F. Kennedy. Dit is aanleiding tot een zoektocht in het verleden. In het gekke, giftige San Francisco van de jaren zestig en zeventig.

wonderball 01Spadaccini is een van de beste politiemensen van de Amerikaanse westkust. Hij zit alleen een beetje vol met haat. Uiteraard komt de vergelijking met Dirty Harry meteen opduiken. Een hekel aan hippies, junks, journalisten en zijn ex. Hij heeft niks met zijn collega’s en al helemaal niet met zijn baas. Het enige waar hij gek op is zijn de Amerikaanse equivalent van ons Suprise ei: de Wonderball. Detail: deze kwamen pas in de jaren negentig op de markt in de VS.

wonderball 03Er zijn nu twee titels verschenen, in een reeks van totaal zes albums. In het tweede, Het spook, krijgt onze chagrijnige held hulp uit onverwachte hoek. Een mysterieuze speler, die nog een appeltje met de al even zo geheimzinnige tegenstanders te schillen heeft. Een vijand die niet van half werk houdt en koste wat kost in het donker wil blijven opereren.

Wonderball leest als een spannende thriller, geschreven door het duo Fred Duval en Jean-Pierre Pécau (Uur U). De tekeningen van ouwe rot Colin Wilson (De jonge jaren van Blueberry) zitten het scenario als gegoten. Adepten van dit genre: haast u naar een verkooppunt.

Scenario: Duval en Pécau
Tekeningen: Colin Wilson
Uitgever: Silvester Strips
56 pagina’s / €7,95 / softcover

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
8
SCENARIO
8
DELEN
Vorig artikelUitgeverij L naar DLC
Volgend artikelEdmond Baudoin – De eerste reis