Home Nieuws De Planeetvreter 17 mei in de winkel

De Planeetvreter 17 mei in de winkel

Standaard Uitgeverij onthult op 17 mei de vernieuwde versie van Suske en Wiske met De planeetvreter. Het is voor het eerst in tien jaar dat er een restyling van het populaire stripboek plaatsvindt. De uitgeverij besloot te investeren in een meer eigentijds karakter (Wiske krijgt borsten) om tegemoet te komen aan de belevingswereld van de jeugd. Met vernieuwende verhaallijnen, eigentijdse kleding en moderne technologie. Het eerste album dat de vernieuwde stijl uitdraagt is het De planeetvreter. Nummer 339 ligt vanaf 17 mei in de winkels.

De planeetvreterSpanning en techniek
Aan de restyling van Suske en Wiske ging een uitgebreid onderzoek vooraf, want in tien jaar tijd is er veel veranderd. Vooral voor de jonge lezer, die opgroeit in een tijd waar alles snel gaat en de techniek voorop staat. Dat uit zich in spannende verhaallijnen, extra actiescènes, aflopende pagina’s en meer close-ups. Op die manier komt Standaard Uitgeverij tegemoet aan de belevingswereld van de nieuwe Suske en Wiske-generatie.

We vinden het belangrijk relevant te blijven voor onze lezers’, vertelt Toon Horsten, Uitgever Strips bij Standaard Uitgeverij. ‘Daarom hebben we heel bewust gekozen voor onderzoek onder de doelgroep van de toekomst, onze jonge lezers tussen de acht en twaalf jaar. We waren benieuwd naar wat zij van Suske en Wiske vinden. Weten zij wie het zijn? Welke personages vinden ze het leukst? En wat voor verhalen lezen ze graag? Met deze resultaten in het achterhoofd kwam De planeetvreter tot stand. We zijn ontzettend trots op deze nieuwe uitgave.’

Voor iedereen
Suske en Wiske is de langstlopende Nederlandstalige stripreeks en wordt van generatie op generatie doorgegeven. In Nederland en België gingen meer dan 200 miljoen exemplaren over de toonbank. Om relevant te blijven voor alle doelgroepen staan er meer vernieuwingen op het programma. Zo krijgen de striphelden een gloednieuwe 3D-animatiereeks voor kinderen vanaf drie jaar, die binnenkort op Ketnet zal verschijnen: Suske en Wiske Junior. Onderhandelingen over de zender die de reeks in Nederland mag vertonen lopen nog op dit moment.

Suske en WiskeDaarnaast zijn er ook De kronieken van Amoras. Een nieuwe reeks in navolging van het succes van de eerste reeks Amoras, een spin-off van Suske en Wiske. Op 11 oktober zal De zaak Krimson #2 verschijnen. Deel één verscheen eerder dit jaar en werd warm onthaald door de fans. Als laatst is er aandacht voor de echte fans. Deze kunnen hun hart ophalen bij Suske en Wiske Classics. Een mooie uitgave die toont hoe de albums van de hand van Willy Vandersteen er in 2017 zouden uitzien. Samen met De planeetvreter verschijnen op 17 mei: Het geheim van de gladiatoren, De duistere diamant, De schat van Beersel en De groene splinter.

[bol_product_links block_id=”bol_591965ee90ee9_selected-products” products=”9200000066314225″ name=”Planeetvreter” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]