Home Nieuws Jeroen van Esch overleden

Jeroen van Esch overleden

Na een periode van ziekte is Jeroen van Esch, de oprichter van Striptip!, op 45-jarige leeftijd overleden.

In 2011 richtte hij Striptip! op, uit liefde voor stripboeken en graphic novels. Zijn opleiding Journalistiek en kennis van het bouwen van websites kon hij hierbij goed gebruiken. Sindsdien volgde de ene recensie na de andere, net als talloze nieuwsberichten.

Jeroen schuwde het niet om zijn mening te geven, ook wanneer een stripboek hem vies tegenviel. Dat laatste niet met de bedoeling om de auteur(s) af te kraken, maar wél om aan te geven wat er naar zijn mening wellicht beter had gekund. Uit liefde voor de Negende Kunst.

Jeroen was een echte verbinder. Niet alleen in zijn woonplaats Gramsbergen maar ook daarbuiten. Als zelfstandige hield hij zich bezig met communicatie, websites en branding. Een betrouwbare, nuchtere, gelovige vent met veel humor, die zowel droog als plagerig kon zijn. Hij had een hart voor mensen: hij toonde altijd interesse in anderen en verbond mensen met elkaar door ze te betrekken bij waar hij mee bezig was. Of dat nu voor z’n werk, kerk of hobby’s was. Naast stripboeken had hij ook nog de nodige andere hobby’s, zoals verfijnd koken, tuinieren, Nederlandse literatuur en geschiedenis, reizen en het supporten van FC Twente.

Maar het meest hield hij van zijn gezin: van zijn vrouw Thea en hun drie kinderen Amon, Sanna en Lasse. Wat was hij dol en trots op ze! Toen hij te horen kreeg dat hij ziek was heeft Jeroen er bewust voor gekozen zoveel mogelijk tijd met ze door te brengen en op andere vlakken een stap terug te doen.

We zijn Jeroen ontzettend dankbaar voor zijn vriendschap en gaan hem enorm missen. Vanaf deze plek wensen we zijn gezin, familie (waaronder onze redacteur Bastiaan, Jeroens broer) en vrienden veel sterkte toe de komende tijd.

De redactie van Striptip!