Home Recensies Angel Wings 4: paradise birds

Angel Wings 4: paradise birds

Angel Wings

WASP-pilote Angela McCloud kreeg van de OSS de opdracht de tournee door de Pacific te begeleiden van de behoorlijk opgefokte pin-up Betty Lutton, die het moreel van de troepen moet versterken. Die degradatie tot taxichauffeur zint onze heldin allerminst.

angel wingsTot ze erachter komt dat die schijnbare routineklus als dekmantel dient voor een geheime operatie die, als ze slaagt, een massale afslachting van Amerikaanse soldaten kan voorkomen bij een mogelijke landing op de Japanse kusten.

In de Angel Wings reeks is dit vierde album de start van een nieuwe serie: Pacific. Zwaargewichten Yann en Hugault zitten in de cockpit en dat werpt natuurlijk geen bommen maar grafische vruchten af. Waar liefhebbers van het genre al likkebaardend de pagina’s omslaan, geldt dat niet minder voor de algemene stripliefhebber, en dat is knap.

De historische vliegtuigen, auto’s, actiescenes: alles is om door een ringetje te halen zo mooi. En als er dan eens een prachtige vrouw voorbijschuift is dat alleen maar mooi meegenomen natuurlijk :). Serieus: het verhaal leest als een trein en doet wat het moet doen. Ons reikhalzend uitzien naar meerrrr!

Snelle bestellers krijgen bij de hardcover GRATIS een luxe A3-kunstdruk bij cadeau.

Tekeningen: Hugault
Scenario: Yann
Vertaling: Frederik van Wonterghem

Uitgeverij: Silvester Strips
48 pagina’s / €16,95 / hardcover

 

RECENSIES OVERZICHT
ARTWORK
9,5
SCENARIO
8,5
Vorig artikelOrion
Volgend artikelGerben Valkema’s Suske en Wiske heet Cromimi
angel-wings-4-paradise-birdsWASP-pilote Angela McCloud kreeg van de OSS de opdracht de tournee door de Pacific te begeleiden van de behoorlijk opgefokte pin-up Betty Lutton, die het moreel van de troepen moet versterken. Die degradatie tot taxichauffeur zint onze heldin allerminst.