Home graphic novel Die mooie, stille nacht

Die mooie, stille nacht

Wat geef je een kind dat de hele wereld in zijn hand houdt? En als dat kind de zoon van God is, maar niet wil slapen, vindt zijn stiefvader hem dan nog steeds zo tof? Zijn al die geschenken van de wijzen uit het oosten wel zo wijs?

Door Jeroen van Esch

Stille nachtMet veel liefde voor detail brengt Frank Flöthmann het kerstverhaal in beeld. Die overbekende geschiedenis, inderdaad. Maar dan wel zonder woorden. Met cirkels en ovalen tovert hij de hoogzwangere Maria en haar verloofde Jozef op papier. Als heel gewone mensen, op zoek naar een plek om te logeren in Nazareth, omdat een Romeinse keizer zonodig een volkstelling moest organiseren.

Enfin, u kent het verhaal. En zo niet, check het hier. We kennen illustrator Flöthmann nog van zijn Sprookjes van Grimm. Die lijn van een paar kleuren, vormen en symbolen zet hij ook hier door. En juist omdat het zo’n bekend verhaal is ga je zitten kijken hoe hij al die scenes zonder tekst gaat weergeven. De aankondiging, de herders, de reis van Jozef en Maria en natuurlijk de herders die het goede nieuws van de engelen horen. Laatstgenoemden krijgen samen met die mysterieuze wijzen een aanzienlijk aantal pagina’s tot hun beschikking. je kunt zien dat de tekenaar er ontzettend veel lol in had om hun belevenissen te vertellen.

Stille Nacht is een bijzonder originele versie van het bekende kerstverhaal. Het plezier straalt van de pagina’s, die ondanks de basic insteek (enkel rood-blauw-wit-zwart) een kleurrijke geschiedenis vertellen. Een prachtig geschenk tijdens deze feestdagen.

Frank Flöthmann – Stille Nacht
Uitgever: Nieuw Amsterdam (Wereldbibliotheek)
168 pagina’s / €17,50 / paperback

[bol_product_links block_id=”bol_5c0c24f0e2762_selected-products” products=”9200000095055758,9200000055635404″ name=”stille nacht” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

RECENSIES OVERZICHT
ARTWORK
9
SCENARIO
9
Vorig artikelHauteville House 14: De 37ste parallel – Steampunk!
Volgend artikelVan A naar B (en weer terug)
die-mooie-stille-nachtWat geef je een kind dat de hele wereld in zijn hand houdt? En als dat kind de zoon van God is, maar niet wil slapen, vindt zijn stiefvader hem dan nog steeds zo tof? Zijn al die geschenken van de wijzen uit het oosten wel zo wijs?