Home graphic novel Het Konijn

Het Konijn

het konijn

Het was Sasha Jovanovich’s ambitie om van elke kunstvorm minstens één werk te maken. Het Konijn is zijn interprestatie van een graphic novel. Een spectaculair, dystopisch en bruut science fiction verhaal dat menig lezer verbijsterd achter zal laten.

het konijnHet Konijn is bovendien de graphic novel die er wèl is, en de film die er waarschijnlijk nooit zal komen, want zo’n verhaal maak je niet zonder giga-budget.
Dit boek getuigt van Jovanovich’s liefde voor comics, sci-fi en Amsterdam, maar laat ook zijn walging zien: voor oorlog in het algemeen, en voor de grote bedrijven die in zijn ogen die oorlogen vaak beginnen in het bijzonder.

Kunst en oorlog
En hij kan het weten. Sasha was soldaat in het leger gedurende het conflict in voormalig Joegoslavië, waar hij ook studeerde. Hij heeft er twintig jaar over gedaan om de vaak conflicterende werelden van kunst en oorlog in dit boek te verenigen.

het konijnJovanovich kwam uiteindelijk als kunstenaar uit het ontploffende Joegoslavië naar Amsterdam en belandde uiteindelijk op de Rietveld Academie.
En hier zijn we dan, suizend door de ruimte op een planeet die we zo bezeerd hebben dat die ons probeert te vernietigen. Of zijn wij het die de planeet willen vernietigen omdat ze ons gemaakt heeft tot wat we vandaag zijn? Het Konijn is geen vrolijk Kerstverhaal, dat moge duidelijk zijn, maar wel fantastisch om tijdens die heerlijke Kerstvakantie te lezen. Maar: stoelriemen vast.

Sasha Jovanovich
Uitgever: Scratch
200 pagina’s / €29,90 / hardcover