Home Recensies Het masker van Fudo 1

Het masker van Fudo 1

masker van fudo

Het masker van Fudo is het eerste van een vierluik. Sommigen zeggen dat angst een schepping van demonen is. Als verweer zetten de mensen maskers op, in de ijdele hoop hun zwakheden te verbergen. Maar als een man niet meer zonder zijn masker kan, houdt hij op zelf te bestaan…

het masker van fudoWe zijn in Japan, het jaar 283 van de Bakufu-heerschappij. Er gaan geruchten rondom de slokken Saké. Een mysterieuze krijger, een huurmoordenaar is in de stad om de Shogun te vermoorden.
Even later ontmoeten we hem en zijn metgezellen. In een werkelijk schitterende middeleeuwse Japanse ambiance weet hij toch meteen je fantasie te prikkelen: welk verhaal gaat achter deze gemaskerde figuur schuil?

Aan de hand van een krachtige flashback neemt Saverio Tenuta ons mee, verder de geschiedenis in van een beschadigde jongen, Shinnosuke. Meer kan ik niet vertellen. Meer moet je zelf ontdekken. Bloederig, maar ijzersterk geschreven en getekend. 素晴らしいです.

Saverio Tenuta
Uitgever: Silvester Strips
Vertaling: Frederik Van Wonterghem
48 pagina’s / €16,95 / hardcover

RECENSIES OVERZICHT
ARTWORK
9
SCENARIO
8.5
Vorig artikelStripglossy 5 ligt in de winkel
Volgend artikelEn toen de Stijl
het-masker-van-fudoSommigen zeggen dat angst een schepping van demonen is. Als verweer zetten de mensen maskers op, in de ijdele hoop hun zwakheden te verbergen.