Home graphic novel Het Reigersnest

Het Reigersnest

reigersnest

Het Reigersnest gaat over Arend, slachtoffer van zijn collega’s op kantoor. Na een nieuw incident wordt hij op non-actief gezet. Hij besluit rust te zoeken bij familie in het bos.

Door Jeroen van Esch

Tijdens één van zijn wandelingen ontmoet hij Anton. Een knorrige einzelgänger die helemaal alleen een groot landgoed beheert: Het Reigersnest. Na wat aandringen mag hij hem helpen, om zo de frustraties er even lekker uit te werken.

Het is flink zweten voor de kantoorbewoner die tot dusver een zittend bestaan leidde. Maar de noeste arbeid werpt uiteindelijk zijn vruchten af. Er lijkt weer wat structuur in Arends leven te komen. Ook al gaat nog niet alles van een leien dakje.

Beschadigd
Zo lijkt er iets niet in orde te zijn in zijn bovenkamer. Is hij misschien toch beschadigd door de pesterijen op kantoor? Of is er nog meer aan de hand? Waar komen die vreemde dromen vandaan? Langzaam maar zeker gaat het naar een climax.

Dynamisch
Het Reigersnest is gemaakt door Michaël Olbrechts (Genk 1987), een productieve illustrator die al verschillende prijzen won. De hardover ziet er mooi verzorgd uit. Olbrechts heeft het stevige verhaal bovendien verpakt in een dynamische, kleurrijke en toegankelijke stijl (erg mooi ingekleurd!) – een tekenaar om te blijven volgen.

Michaël Olbrechts
Uitgever: Oogachtend
96 pagina’s / €26,- / hardcover