Home graphic novel Huidhonger en andere ongemakken

Huidhonger en andere ongemakken

huidhonger

Huidhonger en andere ongemakken is een superactueel dagboek ten tijde van corona. Niet alleen een historisch naslagwerk, maar ook een hilarische inkijk in het brein van een tekenaar.

Door Jeroen van Esch

Van de Pol: “Het is een verslag van wat de crisis met een gewoon iemand als ik deed. Een relaas over angst, onzekerheid en verdriet. Maar ook over hoe je te gedragen in de supermarkt, de opbeurende kracht van dansen in de keuken, en waarom de achterwaartse bankligging een riskante positie is om je in te vervelen’.

huidhongerProductief
Het is alweer het tweede boek van Van de Pol dit jaar. Eerder kwam al De Gevoelige Mannenclub uit. En nu dus een lekker actueel album over COVID19 en alle avonturen die je beleeft door het verplicht thuiszitten.

Herkenbaar
Elke dag ving de tekenaar in tekeningen. Het levert veel herkenbare situaties op. Hoe hij de persconferentie beleeft (je weet wel, waarin premier Rutte RIVM-baas Van Dissel toch een hand geeft nadat hij dat net not-done verklaarde). De radeloze zoektocht naar relativerend nieuws en meer vrijheid. Om er dan achter te komen dat die sociale afzondering zèlf ook bevrijdend kan werken!

Juichen
Minder contact kan ook leiden tot allerlei mooie dingen. Bijvoorbeeld de terugkeer van het stijlvol juichen in het voetbal (1 armpje in de lucht en doorspelen) of niet meer verplicht zoenen met collega’s.

huidhongerRelaxed
Het dagboek is getekend in de typische ontspannen en luchtige stijl van Van de Pol. Ledematen zijn veelal flexibel en als het even niet goed getekend is wordt dat nadrukkelijk door hemzelf met veel humor geaccentueerd (‘het been was te kort dus heb ik er een hondje onder getekend’).

Zodoende is er een unieke terugblik en herinnering ontstaan naar een unieke periode in ons aller leven, die voorlopig nog niet is afgelopen.

Michiel van de Pol
Uitgever: Scratch
136 pagina’s / €24,90 / hardcover