Home graphic novel In de Taxi! met Aimeé de Jongh

In de Taxi! met Aimeé de Jongh

taxi

Afgelopen zaterdag signeerde Aimeé de Jongh haar nieuwe graphic novel Taxi! bij Jopo de Poyo. En ondanks het feit dat haar collega Erik Kriek die term maar niks vindt (het zijn gewoon stripboeken) doen we het stiekem toch: onderscheid moet er zijn.

Door Jeroen van Esch

Want Taxi! is een grafisch juweeltje. Dat begint al bij de eerste pagina. Je hoort de regen tegen het autodak aan slaan. De filmische stroken zijn sterk gecomponeerd en perfect uitgesneden. Een constante mix van close-ups en grote platen staat garant voor een dynamische vertelling van de vier verhalen, die op hun beurt ook nog eens worden afgewisseld.

Taxi!Meereizen
Wij, meereizende lezers, zitten afwisselend in Los Angeles, Parijs, Jakarta en Washington D.C. De pruillip van een genegeerde Aimeé in LA is hilarisch, de berusting in het chaotische Jakarta juist knap uitgewerkt. Voordat we al jubelend afsluiten: het boek is niet perfect. De antipathie richting Uber is net wat te nadrukkelijk aanwezig vind ik. Maar dat is haar goed recht.

taxi
Vijf sterren

Los hiervan is Taxi! een genot om te kijken en lezen. Hoewel de sfeervol ingekleurde hardcover anders doet vermoeden is het binnenwerk geheel uitgevoerd in zwart-wit – het maakt het geheel alleen maar krachtiger. Deze titel gaat weer meedingen om de prijzen. Vijf sterren.

Aimeé de Jongh
Uitgever: Scratch
96 pagina’s / €17,90 / hardcover

 

[bol_product_links block_id=”bol_5d015324b82c6_selected-products” products=”9200000112250367″ name=”tax!” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]