Home Kunst en prent The Marvel Age of Comics

The Marvel Age of Comics

Marvel age of comics

Als er één ding is dat we de afgelopen jaren gezien hebben, is dat Taschen de Amerikaanse stripgeschiedenis op een schitterende manier weet te delen met de wereld. In navolging van dat andere productiehuis wordt ook de Marvel schatkist verder opengedaan met The Marvel Age of Comics.

the marvel age of comicsEn wie anders kan de beschreven periode, 1961-1978, beter verwoorden dan mr. Marvel hemzelf, Roy Thomas. Hij volgde Stan Lee op als eindredacteur, schiep helden (Conan the Barbarian) en schreef de scripts voor wereldberoemde succesverhalen: Inredible Hulk, Avengers, X-Men en Star Wars.

Dit, zo gok ik vermoedelijk eerste, deel van The Marvel Age of Comics omvat 400 pagina’s aan achtergrond informatie, interviews en anekdotes. Maar de eerste die het presteert om dat allemaal te lezen moet ik nog tegenkomen.

Marvel age of comics

De argeloze lezer wordt namelijk gegarandeerd overdonderd door de onvoorstelbare hoeveelheid klassieke platen. Originele tekeningen, foto’s, alles staat er in. Alle grote namen komen voorbij: Jack ‘King’ Kirby, de reeds genoemde Stan ‘The Man’ Lee, Steve Ditko, John Buscema et cetera…

Marvel age of comicsDit tafelboek zou ik wel online bestellen, want als je lekker denkt te gaan shoppen kun je direct een date bij de fysio inplannen. Deze zeer luxe hardcover weegt een paar kilo. Voor iedereen met een beetje artistieke interesse: schaf dit boek aan. Bang of je de naderende winter wel doorkomt? Met dit juweel kan hij niet lang genoeg duren.

Roy Thomas, The Marvel Age of Comics 1961-1978, Taschen, 400 pagina’s, €39,99.

 

RECENSIES OVERZICHT
ARTWORK
10
TEKST
10
Vorig artikelRenske stript en spiegelt
Volgend artikelStripglossy 7: tip voor de Sint
the-marvel-age-of-comicsAls er één ding is dat we de afgelopen jaren gezien hebben, is dat Taschen de Amerikaanse stripgeschiedenis op een schitterende manier weet te delen met de wereld. In navolging van dat andere productiehuis wordt ook de Marvel schatkist verder opengedaan met The Marvel Age of Comics.