Home Jonge lezers De week tegen pesten: “Spijt!” in stripvorm

De week tegen pesten: “Spijt!” in stripvorm

Jochem wordt op school flink gepest. David, zijn klasgenoot, doet er niet aan mee maar durft er ook niks van te zeggen. Maar dan krijgen de leerlingen op een ochtend te horen dat Jochem na het klassenfeest niet is thuisgekomen. David heeft spijt van dat hij het nooit voor Jochem heeft opgenomen. Is het al te laat om tegen Jochem te zeggen dat het hem spijt?

Door: Jolijn Hooiveld

Het is de week tegen pesten. In het kader van dit thema verschijnt het stripboek van Spijt! Het o zo bekende boek van Carry Slee, dat ook al verfilmd is, is er nu dus ook in stripvorm. Treft het zijn doel?

Week tegen het pesten
Het verhaal van Spijt! is een heftig verhaal. Omdat het de week tegen pesten is, was ik van tevoren bang dat deze strip te heftig zou zijn voor jonge lezers. Dit is alleen totaal niet het geval. De strip verdoezelt het ongenadige verhaal niet, maar toch is het meer dan geschikt voor jonge lezers.

De tekeningen, gemaakt door Ralf van der Hoeven, zijn op een cartoon achtige wijze vormgegeven. De gemene gezichtsuitdrukkingen van de pesters en de wanhoop in Jochems ogen spreken boekdelen.

Scenarist Ahmad Resh heeft het verhaal goed samen weten te vatten. Het is een dun stipboek maar absoluut niet beknopt. Een sterk verhaal dus om kinderen kennis te laten maken met de gevolgen van pesten. En dat al helemaal in zo’n week als deze!

Spijt!
Scenario: Ahmad Resh
Tekeningen: Ralf van der Hoeven
Uitgeverij: Carry Slee
48 pagina’s / €9,99 / softcover

Haal dit boek bij je favoriete boekwinkel, of bestel direct online: