Home Nieuws Aimée de Jongh eerste gast mini-colleges Storyworld

Aimée de Jongh eerste gast mini-colleges Storyworld

Dagen van zand

Een stripboek lezen, animatiefilm kijken of game spelen. Je kunt jezelf er helemaal in verliezen, zonder dat je stilstaat bij hoe het wordt gemaakt. In de nieuwe serie mini-colleges genaamd ‘Storyworld Presenteert’ vertelt een bekende strip-, animatie- of gamemaker over zijn of haar werk. Aimée de Jongh maakt graphic novels die de hele wereld over gaan en mag als eerste het podium betreden op zaterdag 3 juli.

Door Jeroen van Esch

Aimée de Jongh (1988) is één van Nederlands bekendste auteurs van graphic novels. Haar debuut De terugkeer van de wespendief (2014) werd verfilmd en haar werk won prijzen in Nederland, België, Duitsland en Japan. Ook haar eerste autobiografische graphic novel Taxi (2019) werd internationaal bejubeld. En in 2019 reisde ze naar de Verenigde Staten voor, misschien wel haar meest ambitieuze stripproject tot nu toe, de graphic novel Dagen van zand die in mei is verschenen in Nederland, Frankrijk en België.

Bekend in binnen- en buitenland
Alhoewel De Jongh vooral in het buitenland veel bekendheid geniet, is haar nieuwste graphic novel zeker niet onopgemerkt gebleven in Nederland. Eerder schreef het NRC een uitgebreid artikel, besteedde de VPRO aandacht aan haar en afgelopen week verscheen er een interview met Nieuwsuur. Maar als klap op de vuurpijl kreeg ze een ronkende recensie hier op Striptip.nl 🙂

Storyworld Presenteert
Het Nederlands museum voor strips, animatie en games Storyworld organiseert vier keer per jaar een mini-college onder de noemer ‘Storyworld Presenteert’ in de Rabo Studio van Forum Groningen. Tijdens het mini-college op zaterdag 3 juli vertelt Aimée de Jongh over het productieproces, haar research-reis door Oklahoma en Californië en haar motivatie om een verhaal te situeren tijdens een Amerikaanse natuurramp uit de jaren dertig.

Signeersessie na afloop
Na afloop van het mini-college signeert Aimée de Jongh van 17.00 tot 18.00 uur bij de Forumshop op verdieping 4 oost in het Forum. Daar kunnen bezoekers uiteraard ook haar nieuwste boek Dagen van zand kopen. Deze signeersessie is openbaar toegankelijk.

Storyworld Presenteert: Aimée de Jongh
Zaterdag 3 juli 15.30 – 17.00 uur
Rabo Studio, Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, Groningen
Tickets € 10,00 normaal | € 7,50 jongeren en studenten
Meer informatie + bestellen: storyworld.nl/presenteert