Home Nieuws Aimée de Jongh signeert bij Stripboekhandel De Noorman

Aimée de Jongh signeert bij Stripboekhandel De Noorman

Tijdens de eerste officiële hittegolf van het jaar is het hard werken geblazen voor ’s lands grootste illustrator Aimée de Jongh. Stripboekhandel De Noorman uit Arnhem had haar uitgenodigd voor een signeersessie om haar laatste boek Zestig Lentes te promoten.

Door Bastiaan van Esch

Lange rij met belangstellenden
De sessie stond gepland van 12.00 tot 15.00 uur en direct vanaf klokslag twaalf uur ontstond er een lange rij tot ver in de winkel. Wij hadden het geluk dat we met onze neus vooraan stonden en een nummertje trekken bleek gelukkig niet nodig.

Aimée de Jong nam voor iedereen uitgebreid de tijd om tijdens het tekenen ook een gesprek aan te gaan.

Zestig lentes
Haar laatste boek heeft ze in samenwerking met Ingrid Chabbert onlangs laten uitgeven door Uitgeverij Dupuis in de ‘Vrije vlucht’ collectie. Het verhaal gaat over de zestigjarige Josy die alles en iedereen achterlaat en met haar VW bus vertrekt. Aimée maakte van de tekeningen weer iets heel moois en die waardering was vandaag goed te zien.

Dagen van Zand
Haar wereldwijde bestseller Dagen van Zand is onlangs uitgebracht in Brazilië en ze was bereid om ook dit boek te voorzien van een mooie tekening met handtekening. Daar zijn wij natuurlijk content mee.

Ondanks de warmte was de sfeer ontspannen en werd er door het publiek veel gelachen en gekletst. De eigenaren van De Noorman zorgden voor verkoeling door de aanwezigen water aan te bieden. De vele stripliefhebbers zijn naar huis gegaan met haar nieuwe boek, voorzien van een persoonlijke noot van haar hand.

Verhinderd, maar..
ze nam uitgebreid de tijd om boeken te signeren voor mensen die verhinderd waren. Een grote stapel van ruim 50 boeken lag na half vier nog op haar te wachten, maar daar draaide deze illustrator haar hand niet voor om. De signeersessie bij Stripboekhandel De Noorman is voorlopig de laatste die Aimée in Nederland heeft gedaan.