Home Nieuws Heroes Dutch Comic Con verplaatst naar 2022

Heroes Dutch Comic Con verplaatst naar 2022

comic con

Heroes Dutch Comic Con wordt verplaatst naar 26 en 27 maart 2022. De organisatie heeft dit besluit noodgedwongen moeten maken, omdat de gemeente Utrecht Heroes Dutch Comic Con niet classificeert als ‘doorstroomevenement’. De grootste comic con van Nederland stond gepland op 20 en 21 november in Jaarbeurs Utrecht en was volledig uitverkocht.

Door Jeroen van Esch

Na de persconferentie van afgelopen vrijdag voerde de organisatie nauw overleg met Jaarbeurs en de gemeente Utrecht over de vraag of Heroes Dutch Comic Con door zou kunnen gaan. Er geldt voor evenementen op dit moment een maximum aantal bezoekers, maar de overheid maakt hierin een uitzondering voor zogeheten doorstroomevenementen.

Fans
“Dat gaf ons, maar ook vooral onze trouwe exposanten en bezoekers hoop dat we eindelijk onze tiende editie mochten vieren. Maar helaas classificeert de gemeente Utrecht ons evenement niet als doorstroomevenement. En dat betekent dat wij al onze comic con fans opnieuw slecht nieuws moeten brengen. En dat doet pijn voor onze trouwe fans en ook voor ons, want wij hebben alles in het werk gesteld om tegemoet te komen aan de eisen van de gemeente Utrecht zodat we weer een comic con konden organiseren,” zegt Boet Havenaar, namens de organisatie van Heroes Dutch Comic Con.

Voor meer informatie, kun je terecht op de website van de organisatie: dutchcomiccon.com.