Home Nieuws Luc Morjaeu stopt als hoofdtekenaar Suske en Wiske

Luc Morjaeu stopt als hoofdtekenaar Suske en Wiske

Luc Morjeau stopt als hoofdtekenaar

Luc Morjaeu stopt als hoofdtekenaar van Suske en Wiske. Hij begon er zijn carrière in 2005, toen hij de leiding van het tekenteam bij Studio Vandersteen op zich nam. Wout Schoonis werkt al jaren mee op de afdeling S&W.

Door Jeroen van Esch

Morjaeu bouwde de Studio uit tot een team van zeven vaste medewerkers. Naast de 83 albums in de rode, reguliere reeks die hij samen met scenarist Peter Van Gucht heeft gemaakt, verschenen er ook tal van korte verhalen en opdrachtverhalen. Deze periode van meer dan 15 jaar mag dus gerust beschouwd worden als een van de meest productieve periodes van Suske en Wiske.

Krijtkampioen
Met zijn laatste verhaal, dat op 6 september verschijnt, brengt Luc Morjaeu hulde aan de bedenker van Suske en Wiske zelf. De krijtkampioen is een eerbetoon aan Willy Vandersteen, de meesterverhalenverteller die al als kleine jongen verhalen in krijt op de stoep in de Seefhoek tekende.

Wout Schoonis
De continuïteit van Studio Vandersteen is verzekerd: Wout Schoonis tekent al jarenlang de figuren binnen de reeks en neemt nu de fakkel als hoofdtekenaar van Studio Vandersteen over. Luc Morjaeu neemt echter nog geen afscheid van Suske en Wiske en blijft verbonden aan de Studio. Daarnaast zal hij zich meer richten op zijn vrij werk met onder andere beeldhouwwerken en schilderijen.

Foto Luc Morjaeu © David Legreve