Home Nieuws Slotfilm op IFFR is animatie Poupelle of Chimney Town

Slotfilm op IFFR is animatie Poupelle of Chimney Town

iffr poupelle

Het 50-jarig jubileum van IFFR wordt op 6 juni feestelijk afgesloten met Poupelle of Chimney Town, een geanimeerde familiefilm van Hirota Yusuke waarin klimaatverandering centraal staat. De film maakt deel uit van het Harbour-programma van IFFR 2021.

Een vuilnismonster (quiz: waar zagen we dat eerder?) helpt een jongetje en zijn stadgenoten de waarheid te ontdekken achter hun loodgrijze, geïsoleerde bestaan. Deze zachtaardige, fantasievolle film van de Japanse anime-studio 4°C (Tekkonkinkreet, Children of the Sea) combineert een vlot, eclectisch en filosofisch verhaal met oogverblindende animatie.

Festivaldirecteur Vanja Kaludjercic: “Hirota Yusukes uitstekende bewerking van het kinderboek van Nishino Akihiro is een schoolvoorbeeld van hoe je een aangrijpend fantasieverhaal vertelt. Met verbluffende, kleurrijke animaties neemt de film het publiek mee op een meeslepende filosofische reis. De charmante personages bieden een opbeurend en hoopvol verhaal, dat juist in onze huidige tijd ontzettend relevant is.”

Kijken?
De film is op verschillende manieren te zien: via getimede online vertoningen en online on demand (72 uur lang vanaf zondag 6 juni 19:30 uur).
Tickets zijn vanaf 21 mei te koop. Meer info vind je hier.