Home Nieuws Storyworld Groningen opent 11 januari

Storyworld Groningen opent 11 januari

Storyworld

Zaterdag 11 januari opent Storyworld. ‘Het jongste, stoerste én leukste museum van Nederland voor strips, animatie en games’, jubelt het persbericht. Voor de opening zijn vier bijzondere gasten uitgenodigd. Niemand minder dan Aladdin, Aloy, Spiderman en Lucky Luke verrichten om 10.00 uur de openingshandeling samen met wethouder cultuur Paul de Rook.

Storyworld neemt het stokje over van het Nederlands Stripmuseum, dat in maart 2019 de deuren sloot. ‘Bij Storyworld worden de geheimen van grote verhalenvertellers ontrafeld aan de hand van Nederlandse en internationale successen op het gebied van strips, animatie en games. Van Asterix en Aladdin tot The Red Turtle en Horizon Zero Dawn.’

Forum Groningen
Tijdens de openingsdag staat het hele Forum in het teken van de opening van Storyworld. Je kunt onder andere aanschuiven bij workshops striptekenen, korte animatiefilms kijken, gamen, strips lezen, tekendemonstraties bijwonen en buttons stampen. En natuurlijk kun je tijdens de openingsdag ook een selfie maken met Spiderman, Aloy, Lucky Luke of Aladdin.

Lois van Baarle
Tegelijkertijd opent de eerste expositie: The Art of Loish. Illustratrice Lois van Baarle is Nederlands trots op het gebied van digital art. Van Baarle is aanwezig op de openingsdag en geeft tekensessies waarbij je haar letterlijk op de vingers kunt kijken terwijl ze tekent.

Opening + programma
Storyworld wordt feestelijk geopend om 10.00 uur. Kijk voor meer informatie, het programma en tickets voor het museum zelf op Storyworld.nl/opening.

Zaterdag 11 januari 10.00 uur
Forum Groningen, Nieuwe Markt 1 Groningen
Workshops + activiteiten gratis toegang
Entree Storyworld € 9,00 normaal | € 6,00 t/m 17 jaar + student | gratis t/m 6 jaar
Meer info + tickets via Storyworld.nl