Home Recensies Debuterende plantkinderen in TrolTrol 1

Debuterende plantkinderen in TrolTrol 1

troltrol

In de gloednieuwe strip TrolTrol heeft een natuurramp plaatsgevonden, waar verder geen aandacht aan wordt besteed. Dit verhaal gaat namelijk over het hier en nu, niet over toen. Er verschenen vrolijke plantkinderen. Hun ouders doen net of dat de normaalste zaak van de wereld is. TrolTrol boek 1: hier zijn we dan!

Door Jeroen van Esch

TrolTrol is het debuut van Vlaming Dominiek Vermandere (scenario) en Nederlander Ralf van der Hoeven (scenario en tekeningen). Dit eerste album wordt in eigen beheer uitgegeven. Normaalgesproken ben ik wat huiverig voor dit concept. Het zijn vaak goedbedoelde projecten, die eigenlijk niet goed genoeg waren voor de bestaande uitgevers.

trol trol coverAangename verrassing
Maar wat een aangename verrassing! Dit avontuur over plantkinderen Baris en Cryspi is bijzonder mooi vormgegeven. Sterk getekend, uitstekend ingekleurd en over de gevarieerde karakters is duidelijk goed nagedacht. Het enige dat een weinig stoort (naast de onnodig steriele titelpagina) is dat er met name in de aanloop van het verhaal teveel wordt uitgelegd. Gelukkig neemt dit naarmate het boek vordert af.

Vermandere en Van der Hoeven weten je als lezer te pakken en het voelt volslagen normaal om te lezen over zelfdenkende robots, fluorescerende wortels en een maffe moeder in een watertank. En dat is knap.

troltrolStronk
Heel kort samengevat moeten Baris en Cryspi de natuur redden, vanuit een oergevoel. Ze komen ondertussen terecht in een circus vol vriendelijke robots, maar geleid door een achterbakse directeur met een dubbele agenda: het koste wat kost verkopen van zijn drankje, ‘Stronk’. Helaas zorgen de geheimzinnige nieuwe ingrediënten voor bijzondere bijwerkingen… Hoe dat afloopt? Dat lezen we in deel 2, dat komend jaar verschijnt. Heel benieuwd!

Vermandere & Van der Hoeven
Uitgever: Lakoro / Troltrol.be
100 pagina’s / €15.- / softcover

RECENSIES OVERZICHT
ARTWORK
SCENARIO
Vorig artikelDe dolende god: een hallucinerende Griekse queeste
Volgend artikelStoryworld Groningen opent 11 januari
debuterende-plantkinderen-in-troltrol-1In de gloednieuwe strip TrolTrol heeft een natuurramp plaatsgevonden, waar verder geen aandacht aan wordt besteed. Dit verhaal gaat namelijk over het hier en nu, niet over toen. Er verschenen vrolijke plantkinderen. Hun ouders doen net of dat de normaalste zaak van de wereld is. TrolTrol boek 1: hier zijn we dan!