Home Nieuws Stripglossy 10 weer een Bommelglossy?

Stripglossy 10 weer een Bommelglossy?

‘Wie Henrieke Goorhuis zegt, zegt Bommel! Zij is namelijk de allereerste en allerjongste (28) vrouwelijke Bommel-tekenares! Wij zijn dan ook beretrots dat zij voor deze tiende editie de gasthoofdredactrice is’, zo jubelt de site van Stripglossy. Ah, vandaar. Ik dacht even dat er alweer een Bommelglossy was gelanceerd.

Door Jeroen van Esch

Samen met dé Disneytekenaar van Europa (Daan Jippes) heeft Goorhuis speciaal voor deze StripGlossy een klassiek Bommel-verhaal getekend op tekst van Henk Hardeman. Naast het tekenen van Bommel, werkt Goorhuis dagelijks aan Woezel en Pip en is haar bovenbaas niemand minder dan Dinand Woesthoff, de voormalige leadzanger van de rockband Kane.

Unieke in de glossy is ook de start van een compleet nieuw Tom Poes verhaal – De Tijdverdrijver – getekend door Tim Artz en geschreven door Ruud Straatman. Apriyadi Kusbiantoro en Willem Ritstier beginnen aan het tweede deel van de fantasy-strip Saul: eindstation.

Verder natuurlijk het vervolg van De Meimoorden, De Generaal, de kronkels van Simon Carmiggelt en van de Nederlandse superheld De Lijn, verhalen over vrouwen, en diverse Toonderiaanse bijdragen van onder andere Gerben Valkema, Mark van Herpen, Meinte Strikwerda, Ger Apeldoorn, Robin Vinck en Stefan Nieuwenhuis.

Maar het is toch vooral de bekende bruine beer die domineert. De spreads met schetsen vs uitgewerkte pagina’s zijn bijzonder de moeite waard, maar op een gegeven moment voelt het een beetje… too much. Aan de andere kant: na de 18+ uitglijder is deze uitgave weer een ware verademing, dus we zien het gaarne through the dikke fingers. Top weer.

Stripglossy 10 / €8,95 (Oh ja, als je op ISBN zoekt staat er abusievelijk nr 11 bij)
Uitgever: Personalia

[bol_product_links block_id=”bol_5ba8d68757a29_selected-products” products=”9200000098571758″ name=”stripglossy 10″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]